Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ακάρ: ''Η Ελλάδα ανέπτυξε επιθετικά όπλα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο-Πάρτε τον στρατό σας!''

Η ελληνική πυραυλάκατος με πυραύλους Exocet MM40 block III και εμβέλεια 180 χλμ. φέρεται να ενόχλησε σφόδρα την Άγκυρα, η οποία εξέδωσε μάλιστα ειδική ανακοίνωση για το θέμα.  

Πρόκειται για μια λίαν επικίνδυνη ρητορική, την οποία έχει αναπτύξει η  Άγκυρα μέσω του τουρκικού ΥΠΑΜ, προσπαθώντας να “θολώσει τα νερά” και να επιβάλλει δια της πλαγίας οδού την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

“Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα επιθετικό πολεμικό πλοίο (πυραυλάκατο με πυραύλους εμβέλειας 180χλμ) στο  Καστελόριζο, ενώ συνεχίζει να διατηρεί πολεμικά σκάφη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν αποστρατικοποιηθεί”, ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Πρόκειται για μια νέα "επίθεση" από την Τουρκία, η οποία ζητά μανιωδώς πλέον την πλήρη αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, με απώτερο σκοπό να προπαγανδίσουν καταστάσεις προσπαθώντας να πείσουν τη Δύση ότι η Ελλάδα είναι το "κακό παιδί" της Μεσογείου.

Όλα αυτά φαίνεται να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης των Δωδεκανήσων. Μην ξεχνάμε πάντως, πως εδώ και μερικά χρόνια συστηματικά η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει την ναυτική βάση του Ακσάζ, αλλά και του πολεμικού αεροδρομίου του Ντάλαμαν κατασκευάζοντας 16 ειδικά υπόστεγα για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα τους Τούρκους ενόχλησε σοβαρά η παρουσία της ελληνικής πυραυλακάτου και αύριο ποιος ξέρει τι άλλο.

Η Τουρκία αριθμητικά  έναντι της Ελλάδας διαθέτει (27 μονάδες επιφανείας έναντι 44 της Ελλάδος ), εντούτοις το ελληνικό ΠΝ διατηρεί τακτικό πλεονέκτημα καθώς υπερτερεί έναντι της Τουρκίας στον κρίσιμο παράγονται του μέγιστου βεληνεκούς, λόγω των βλημάτων Exocet MM40 block III στις Super Vita με εμβέλεια 180 χλμ.

Η Ελλάδα διατηρεί επίσης πλεονέκτημα και λόγω της παρουσίας Rafale F3, Mirage.2000-5 Mk.2/ΑM-39 Block.2 Exocet, καθώς και των συστοιχιών Exocet ΜΜ-40 παράκτιας άμυνας, έναντι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μπορεί να παρατάξει στο Αιγαίο, 27 πλοία επιφανείας, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 14 ΤΠΚ μαζί με 11 υποβρύχια.

Εκτιμάται ότι όλα αυτά τα παιχνίδια της Άγκυρας έχουν στόχο την μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια (η οποία είναι σύννομη με το διεθνές δίκαιο), ενώ  η παρουσία αμερικανικών, γαλλικών κά επενδυτικών κολοσσών στην χώρα εγγυώνται ότι η Τουρκία θα βρεθεί εντελώς μόνη της στην περιοχή.

Για αυτό και οι Τούρκοι επιζητούν συνεχώς κάποιας μορφής στρατιωτικό επεισόδιο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο έχοντας στόχο να σύρουν την Ελλάδα σε μια πιθανή μίνι στρατιωτική εμπλοκή, από την οποία η Άγκυρα  θα ήθελε να προκύψουν διαπραγματεύσεις, αλλά η χώρα μας έως τώρα κινείται μέσα σε πολύ λογικά πλαίσια ακυρώνοντας όλα αυτά τα σχέδια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ