Ελληνοτουρκικά

Ελληνικό "τείχος" στο Α. Αιγαίο: Η πυραυλάκατος «Ρουσσέν» στο Καστελλόριζο

Η πανίσχυρη πυραυλάκατος «Ρουσσέν» (ΤΠΚ Ρουσσέν Ρ-67) του Πολεμικού μας Ναυτικού βρίσκεται ήδη στο Καστελλόριζο, μεταδίδει ο λογαριασμός Aegean Hawk στο Twitter που παρακολουθεί τις κινήσεις πολεμικών πλοίων στις ελληνικές θάλασσες.

Ο ίδιος λογαριασμός έχει αναρτήσει και φωτογραφίες της «Ρουσσέν» στο ελληνικό ακριτικό νησί. Σημειώνουμε ότι το ελληνικό όνομα του νησιού είναι Μεγίστη.

Την ονομασία Καστελλόριζο έλαβε περί το τέλος του 14ου αιώνα, από τους Ιωαννίτες Ιππότες, επί του 8ου Μαγίστρου του Τάγματος, όταν έκτισαν επί του κοκκινωπού βράχου παρά την είσοδο του λιμένα, κάστρο υπό το οποίο αναπτύχθηκε η πόλη.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία μεθοδεύει νέα μεγάλη κρίση στην καρδιά του Αιγαίου με τα ερευνητικά πλοία «Τσεσμέ» και «Μπαρμπαρός» αναζητώντας να βρει που βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το «Τσεσμέ» παραμένει στην περιοχή της Ίμβρου έχοντας μαζί του μία τουρκική φρεγάτα, που ήδη προσεγγίζει προς την περιοχή που έχουν παράνομα δεσμεύσει με NAVTEX οι Τούρκοι.

Το «Μπαρμπαρός», που έχει από χθες αποπλεύσει από την Αττάλεια , έχει «κολλήσει έξω από τη Ρόδο».

Και το «Μπαρμπαρός» θα πλεύσει στην καρδιά του Αιγαίου συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ