Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σχέδια "άλωσης" των Βαλκανίων: Οι Τούρκοι εθνικιστές απαιτούν να συνεχίσει η οθωμανική "ισορροπία" στην περιοχή

Έχει χαθεί το μέτρο και κυρίως η λογική από τους Τούρκους σήμερα, αφού απαιτούν νεο-Οθωμανικά μεγαλεία στα Βαλκάνια, με σχέδια εποικισμού και κυρίως ελέγχου ολόκληρων χωρών μέσω των τουρκικών μειονοτήτων.

Όι Τούρκοι γαλουχημένοι με μια εθνικιστική ιδεολογία, θέλουν τρόπο τινά να "επιστρέψουν" ξανά στα δικά τους απολεσθέντα εδάφη των Βαλκανίων (αυτό εκτιμούν) με ήπιες μορφές "εισβολής" και με "όχημα" τις τουρκικές μειονότητες τις οποίες η Άγκυρα επιδιώκει να χειραγωγήσει πάση θυσία στο σύνολο τους.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για παράδειγμα, ο Sabri Mutlu, Πρόεδρος της συνομοσπονδίας των Τούρκων στα Βαλκάνια (Ρούμελι την αναφέρουν), ο οποίος παρευρέθηκε σε συνάντηση διαβούλευσης με τους συλλόγους, ΜΚΟ που πραγματοποιήθηκε στην Σαμψούντα, δήλωσε ότι "πριν από 98 χρόνια οι πρόγονοί τους αποσπάστηκαν από τη γη όπου ζούσαν,και μεγάλωσαν και έμειναν για 300-500 χρόνια" αγνοώντας ότι το ίδιο συνέβη και χιλιάδες Έλληνες.

Ο Sabri Mutlu συνέχισε λέγοντας: «Τότε η  πατρίδα μας μας άνοιξε τις πόρτες και από εκείνη την ημέρα  είμαστε εδώ σήμερα με τους εργατικούς μας ανθρώπους σε αυτήν τη γη, σε αυτήν τη δημοκρατία, τις αρχές την οποία συνεχίζουμε να υπηρετούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον πρόεδρό μας, κ. Kemal Kılıçdaroğlu ( ηγέτη των Κεμαλιστών).

Όταν τον επισκεφτήκαμε, οι δηλώσεις του ήταν οι εξής: "Από τώρα και στο εξής, ας είμαστε σε στενότερη συνεργασία με τα Βαλκάνια για  να παρέχουμε υπηρεσίες στην περιοχή μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων".

Σας ζητώ να συνεργαστείτε με τους τοπικούς διαχειριστές στα Βαλκάνια. Πρέπει να δημιουργήσουμε αδελφούς δήμους και να συνεργαστούμε με ΜΚΟ εκεί.

Πρέπει να αγγίξουμε τη νεολαία και τα παιδιά μας στα Βαλκάνια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι μας. Δεν αρκεί να αντιταχθούμε σε όσους δεν αποδέχονται την τουρκική ταυτότητα, πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας εκεί.

Εάν δεν φροντίζουμε την νεολαία μας θα το κάνει κάποιος άλλος. Εάν είμαστε μια ισχυρή χώρα, οφείλουμε να  προστατεύσουμε πρώτα τους ανθρώπους μας. Ζητώ επίσης από τους προέδρους των ΜΚΟ να ιδρύσουν τουρκικά σχολεία στα Βαλκάνια. Υπάρχουν χωριά στη Μακεδονία με τουρκικές σημαίες. 

Ορισμένες χώρες εκδίδουν μια κάρτα για τους πολίτες τους που ζουν εκτός της χώρας καταγωγής τους. Πρέπει να δώσουμε και εμείς μια τέτοια κάρτα για να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Σήμερα επίσης είναι μια ιστορική ημέρα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Το ελληνικό δικαστικό σώμα αποφάσισε να κλείσει τις ενώσεις μας το 1988 με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα.

Τότε ξεκίνησε η Εθνική Ημέρα Αντίστασης. Ένας από τους πρωτοπόρους της αντίστασης, ο αείμνηστος γιατρός Sadık Ahmet ήρθε στο προσκήνιο. Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή με μαζική πορεία στις 29 Ιανουαρίου 1988. Στη δεύτερη επέτειο αυτών των αντιδράσεων, φανατικοί Έλληνες οργάνωσαν μαζικές επιθέσεις εναντίον των Τούρκων.

Η εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας στη Δυτική Θράκη είναι ζωτικής σημασίας για  μας εκεί. Θα ήθελα οι γνωστοί μας στο ΥΠΕΞ και στο Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής να δείξουν την απαραίτητη σημασία σε αυτό το θέμα.

Σήμερα γιορτάζουμε επίσης και την 98η επέτειο της ανταλλαγής πληθυσμών. Εκείνες τις μέρες, 500-550 χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στη χώρα μας. 

Η τουρκική, μουσουλμανική και οθωμανική ισορροπία που διατηρείται στα Βαλκάνια για πέντε αιώνες και πρέπει να διατηρηθεί και σήμερα.

Είναι επίσης λάθος να κάνουμε διακρίσεις στους Βαλκάνιους Μουσουλμάνους, σε Αλβανούς, Τούρκους, Πομάκους και Βόσνιους. Όλοι τους πρέπει να φροντίζονται, με σεβασμό.

Στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μακεδονία, πρέπει να ακολουθηθεί μια πολιτική ενότητας έναντι των Αλβανών.

Αντί για πολλά αδύναμα τουρκικά πολιτικά κόμματα, οφείλουμε να τα ενώσουμε σε ένα μόνο φιλο-τουρκικό πολιτικό κόμμα που θα γιγαντώσει τις δυνάμεις του.

Αυτός τρόπος δημιουργίας ισχυρών τουρκικών κομμάτων θα πρέπει να υλοποιηθεί σε όλα τα Βαλκάνια.

Καταστρέφοντας την τουρκική ταυτότητα στη Δυτική Θράκη, και επιτρέποντας τον διορισμό Μουφτήδων βοηθάμε  ακούσια τις πολιτικές της Ελλάδας.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν την έκφραση "Δεν υπάρχουν Τούρκοι εδώ, υπάρχουν Μουσουλμάνοι Έλληνες". Οι ίδιοι επίσης αγνοούν τα οθωμανικά-ισλαμικά έργα στην Ελλάδα και παρουσιάζουν αντ 'υτού βυζαντινά έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλέπουμε επίσης ότι το TRT θα ανοίξει ένα βαλκανικό κανάλι και θα μεταδίδει προγράμματα και δελτία ειδήσεων στις κύριες γλώσσες στα Βαλκάνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό", κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι θέλουν συμπαγή τουρκικά κόμματα στα κράτη των Βαλκανίων και την Ελλάδα φυσικά, θέλουν δικά τους σχολεία, ΜΚΟ να αλωνίζουν, τουρκικά κανάλια για ενημέρωση των τουρκικής καταγωγής πολιτών, και κυρίως επιζητούν τον ολοκληρωτικό έλεγχο τους για να τους χρησιμοποιήσουν "αύριο" ως δικαιολογία για να επεκτείνουν πιθανόν και την στρατιωτική τους παρουσία και επιρροή.

Αυτά θέλουν οι νεο-Οθωμανοί αλλά δεν πρόκειται να πετύχουν απολύτως τίποτα διότι κοντοζυγώνει ο διαμελισμός της σημερινής Τουρκίας και η δημιουργία του Κουρδικού κράτους μαζί με πολλά άλλα που θα λάβουν χώρα στο εσωτερικό της  χώρας, κυρίως  λόγω της πολιτικής Ερντογάν που έχει οδηγήσει εκατ. Τούρκους σε απόγνωση και οργή. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ