Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική απόγνωση: «Να πάρουμε Typhoon πριν τα ελληνικά Rafale πλήξουν τη Σμύρνη»

Απόγνωση και εκνευρισμός επικρατεί στο τουρκικό Twitter, με τους Τούρκους να προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale, ένδειξη του πόσο ενόχλησε η αγορά των γαλλικών μαχητικών από την Αθήνα.

Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου προτείνουν η τουρκική ηγεσία να στραφεί στην αγορά νέων αεροσκαφών, για να αντιμετωπιστούν τα Rafale και έως ότου κατασκευαστεί το τουρκικό «εθνικό αεροσκάφος».

Το κακό για τους Τούρκους είναι πως το «εθνικό αεροσκάφος» τους θα είναι έτοιμο και επιχειρησιακό σε τουλάχιστον 7-8 χρόνια, οπότε προκρίνεται η αγορά νέων αεροσκαφών έως τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι προκρίνουν τα Τyphoon ως τα κατάλληλα αεροσκάφη να αντιμετωπίσουν τα Rafale, μία εκτίμηση που προφανώς δεν υφίσταται αφού τα Typhoon δεν έχουν καμία τύχη αν έρθουν αντιμέτωπα με τα 18 ελληνικά Rafale (σ.σ. θα φτάσουν στα 40 μαχητικά).

Μάλιστα χρήστης του διαδικτύου προτρέπει την τουρκική κυβέρνηση να καταλήξει στα Eurofighter πριν οι ελληνικές βόμβες φτάσουν στην Σμύρνη.

Η Άγκυρα φέρει βαρέως την αποβολή της από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, με κάποιους τους χρήστες του διαδικτύου να ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των ΗΠΑ και να μην στραφεί F-35, ακόμα και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν γνώμη.

Αν πάρουμε F-35 θα είμαστε για 40 χρόνια εξαρτημένοι από τους Αμερικάνους, λένε, ένδειξη της αντιαμερικανικής συνείδησης που υιοθετείται από μερίδα των Τούρκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ