Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι σήκωσαν F-16 και CN-235 εν μέσω διερευνητικών στην Α. Μεσόγειο

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών ολοκληρώθηκε και όπως σας είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο, η Τουρκία, δεν πρόκειται να "καθίσει ήσυχη" μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές, γι αυτό πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε πιθανές προβοκάτσιες της Άγκυρας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, την ώρα που οι δύο αντιπροσωπείες κάθονταν στο τραπέζι του διαλόγου στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία, δεν έχασε ευκαιρία και  έστειλε αεροσκάφη F-16, F4-E 2020 και αεροσκάφη ανεφοδιασμού αεροπλάνου CN-235 CASA, E7-T Awacs και KC-135R, για... εκπαιδευτικές αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1353677183991091200https://twitter.com/mavivatannet/status/1353717224368967681

Μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι, προσπαθούν να κερδίσουν ό,τι περισσότερο μπορούν στις επαφές αυτές, με κάθε κόστος και τρόπο. Σας υπενθυμίζουμε πως έθεσαν στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, δηλαδή νησιά που δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό. 

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές με την ελληνική αντιπροσωπεία το πρωί της Δευτέςρας στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε το μήνυμα της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας πως η Τουρκία «επιθυμεί λύση για όλα τα προβλήματα, συμπεριλάμβανομένου και του Αιγαίου».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...