Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Βόμβα" από Νταβούτογλου: "Ο Ερντογάν σύντομα θα «εξαλειφθεί» από στρατιωτικά στοιχεία"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό στρατιωτική «κηδεμονία» και σύντομα θα «εξαλειφθεί» από τη φατρία που τον ελέγχει, δήλωσε την Κυριακή ο αρχηγός του Μελλοντικού κόμματος της αντιπολίτευσης Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος ελέγχεται επίσης από τον κατώτερο εταίρο του συνασπισμού και τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), Ντέλετ Μπαχτσέλι, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και σύμμαχος του Ερντογάν, στην Τουρκική τηλεόραση Karar.

"Ο Ερντογάν βρίσκεται επί του παρόντος υπό την εποπτεία των υπολειμμάτων της 28ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στο μεταμοντέρνο πραξικόπημα του 1997, το οποίο λέγεται ότι είχε γίνει υπό τον φόβο του κοσμικού στρατού για την κυρίαρχη δικαιοσύνη κατά του Νεκεμέτιν Ερμπακάν Προέδρου του κόμματος Refah, το οποίο διαδέχθηκε το AKP.

"Προειδοποιώ άμεσα. Ο κ. Ερντογάν σύντομα θα "εξαλειφθεί". Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να κερδίσει τις εκλογές με τη Λαϊκή Συμμαχία", πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του Future Party επέκρινε επίσης τον Ερντογάν για τον τραυματισμό του αξιωματούχου του κόμματός του, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση όχλου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Μελλοντικού Κόμματος, Selcuk Özdağ, υπέστη αιματηρή επίθεση από ένοπλη συμμορία μπροστά από το σπίτι του στην Άγκυρα την Παρασκευή.

Δύο άτομα την Κυριακή συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση, η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από όχλο που συνδέεται με την ακροδεξιά MHP.

Ο Ερντογάν δεν παίρνει στα σοβαρά την επίθεση, είπε ο Νταβούτογλου και το μόνο που έκανε ήταν να «εύχεται στον βουλευτή να ανακάμψει γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης του Future Party, κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική συμμαχία του Ερντογάν ότι «επιχειρεί να αποτρέψει την πρόοδο του Future Party».

Ο Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος ΑΚΡ από το 2014 έως το 2016 μέχρι που αναγκάστηκε σε παραίτηση  από τον Ερντογάν. Παραιτήθηκε από το κόμμα του ΑΚΡ τον Σεπτέμβριο του 2019 πριν ιδρύσει το Future Party τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ