Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μας κοροϊδεύει η Άγκυρα! Μπαράζ NAVTEX σε ολόκληρο το Αιγαίο

Τι και αν βρισκόμαστε στο "παρα πέντε" της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών, η Τουρκία, φαίνεται να συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της απροκάλυπτα.

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η NAVTEX στην περιοχή της Λήμνου, όπως σας αναφέραμε σε άρθρο μας νωρίτερα, η οποία προκάλεσε ερωτηματικά, στο κατα πόσο είναι δυνατόν με τις εξελίξεις αυτές, Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί λοιπόν η Άγκυρα να κάνει πίσω... έστω για τα τυπικά, εξέδωσε μπαράζ NAVTEX, στο βόρειο, κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, για ασκήσεις με πυρά, για... όλη τη διάρκεια του έτους. Εξαίρεση μονάχα αποτελούν εθνικές εορτές και άλλες ενδεικτικές ημερομηνίες.

Όλες οι NAVTEX ασκήσεις με πυρά και έχουν ισχύ από 16 Ιανουαρίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές και επετείους, όπως στις 15 Μαρτίου, 25 Μαρτίου, 30 Απριλίου, 1-3 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου, 24 – 26 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1350160870010191873

Δείτε τις τουρκικές Navtex

Στο ανατολικό Αιγαίο:

Στο κεντρικό Αιγαίο: 

Στο βόρειο Αιγαίο:

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «το θέμα της επικοινωνίας με την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε», όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ