Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Χοντρό'' δούλεμα Άγκυρας σε Αθήνα - Τουρκική NAVTEX για άσκηση στο Αιγαίο

H Toυρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και η Αθήνα δέχεται να ''κάτσει'' στο ίδιο με την Τουρκία. Δεν είναι μόνο τα απανωτά περιστατικά στα Ίμια. 
 
Με άσκηση νότια της Λήμνου για τις 19 Ιανουαρίου, παραμονή έναρξης του 61ου γύρου Διερευνητικών Συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία δυναμιτίζει το εύθραυστο κλίμα των ημερών.

Σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλωμένους (NAVTEX) που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης, η Τουρκία δεσμεύει για τις 19 Ιανουαρίου από τις 12.00μμ έως τις 13.30μμ θαλάσσια έκταση νότια της Λήμνου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Αν και η περιοχή που δεσμεύει είναι σε διεθνή χωρικά ύδατα, η ενέργεια κάθε άλλο παρά αδιάφορη πέρασε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών, εν όψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών αλλά και της συνάντησης των τεχνικών κλιμακίων στο ΝΑΤΟ.​  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της Αθήνας;   Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση κυβερνητικών πηγών στην έμμεση πρόσκληση Ερντογάν για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει εκφράσει πολλές φορές τη θέλησή του για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, ενώ τόνιζαν ότι μια τέτοια συνάντηση, στο θετικό κλίμα που δημιουργείται, είναι χρήσιμη.


Αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν:  

 

«Ο πρωθυπουργός έχει κατ' επανάληψη τονίσει τη βούλησή του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «το θέμα της επικοινωνίας με την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε», όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...