Ερντογάν Ράμα
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Συμφωνία Αλβανίας-Τουρκίας για ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης

Τουρκία και Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "αιφνιδιαστική" επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Τουρκία μετά την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο δεν ήταν καθόλου τυχαία τελικά, καθώς Τίρανα και Άγκυρα παραδοσιακά διατηρούν μια στρατηγική σχέση, σε μια προσπάθεια να πιέσουν και στις δύο πλευρές των συνόρων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τουρκία σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις σε τομείς υποδομών, τουρισμού στην Αλβανία για νέα διάσταση στη διμερή οικονομική συνεργασία, επενδύσεις οι οποίες φυσικά αναμένεται να έχουν ως στόχο την καταπάτηση των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών της Βορείου Ηπείρου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Ράμα-Ερντογάν, βρέθηκαν η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος στα 12 μίλια και η κατασκευή οικιών στους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου του 2019, όπως υποσχέθηκε ο Ερντογάν.

Το τούρκικο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στην ατζέντα των συναντήσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα είναι οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ