Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Kλίμα σύγκρουσης από την Τουρκία: ''Αιτία πολέμου η επέκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο''

Στα ''κάγκελα'' βρίσκονται οι Τούρκοι μετά την σημαντική και ιστορική απόφαση της Αθήνας. Όπως σας ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, στα 12 ναυτικά μίλια επεκτείνονται τα χωρικά ύδατα από το Ιόνιο μέχρι και την Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τέθηκε σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου. 

Το ''χορό'' των αντιδράσεων τον άνοιξαν οι Αλβανοί, ενώ οι Τούρκοι φθάνουν στο σημείο να αναφέρουν πως αυτή η κίνηση αποτελεί πράξη πολέμου!  

Αναλυτικά:  

 

''Η Ελλάδα παίζει με φωτιά. Η απόφαση-σκάνδαλο τέθηκε σε ισχύ! Το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε σε εφαρμογή του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αποτελεί απαραίτητο βήμα για την διαδικασία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας στην ανωτέρω περιοχή, ενέργεια που αποτελεί, με βάση τη Σύμβαση, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Προεδρικό Διάταγμα επισημαίνει ότι η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντιστοίχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο'', αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. 

 

''Πράξη πολέμου από την Ελλάδα''  

 

Μάλιστα οι Τούρκοι, θέλοντας να δημιουργήσουν κλίμα, επαναφέρουν δηλώσεις του Fuat Okat στο προσκήνιο. Τι είχε πει πριν λίγες εβδομάδες για το συγκεκριμένο ζήτημα:

''Περιμένετε από εμάς να αποδεχτούμε αυτή την κίνηση από την Ελλάδα; "Αυτό είναι αιτία πολέμου. Εμείς δεν έχουμε κάνει αύξηση στα 12 μίλια. Εσείς γιατί το κάνετε; Η Βουλή μας στο παρελθόν είχε αποφασίσει στο παρελθόν, πως με μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε σύγκρουση.'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα επίσημη τοποθέτηση δεν έχουμε από την Άγκυρα, όμως τα τουρκικά ΜΜΕ αποτελούν την ''φωνή'' του Ρ. Τ. Ερντογάν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. 

Όπως και να έχει, εάν οι Τούρκοι τολμήσουν να κάνουν το λάθος, θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει από τις Ελληνικές ΕΔ!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ