Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική ''λύσσα'': ''Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε ακριτικά νησιά''

Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την περιοδεία των Φλώρου και Παναγιωτόπουλου στα ακριτικά νησιά. Τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ από την ΜΙΤ, για άλλη μία φορά ''ουρλιάζουν'', καθώς θέλουν να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Η Άγκυρα φοβάται την Ελληνική δύναμη πυρός, διότι γνωρίζει πως και εάν χρειαστεί, θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.  

Τι αναφέρουν:  

 

''Στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου βρέθηκε την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα στη Λήμνο, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στην 130 Σμηναρχία Μάχης και, επισκέφθηκαν μαζί τα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής (READINESS). Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην 88 Στρατιωτική Διοίκηση, στον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου, και στην Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΑΥΜΑΧΟΣ. Κατόπιν μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) άκουσαν τα κάλαντα από το προσωπικό που υπηρετεί στο νησί με τη Δήμαρχο κα Μαρία Κακαλή.     

Τέλος επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια στα Ψαρά, στην Παναγιά και στο Αγαθονήσι όπου στο Φυλάκιο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Κόττορος. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Φαρμακονήσι όπου αντάλλαξαν ευχές και με το προσωπικό του ΛΣ – ΕΛΚΑΤ που εδρεύει εκεί. 

Στο πλαίσιο των επαφών του με το προσωπικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλλαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Έδωσε εντολές για συνεχή επαγρύπνηση και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ, για την αύξηση και ανανέωση του προσωπικού μέσω των προσλήψεων, της προσπάθειας αναβάθμισης των μέσων και των υλικών και βεβαίως της συντήρησης και εκσυγχρονισμού των υφισταμένων'', αναφέρουν οι Τούρκοι. 

Τα λόγια του Α/ΓΕΕΘΑ ενόχλησαν τους Τούρκους και μάλιστα συνέχισαν αναφέροντας τα εξής: 

''Τα νησιά  οποία επισκέφθηκαν ο Έλληνας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Φλώρος και ο Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος, έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς. Η Ελλάδα στρατιωτικοποίησε και όπλισε τα νησιά παράνομα.''   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, η Τουρκία παίζει ξανά το ''χαρτί'' των μεταναστών. Σε ένα άκρως προκλητικότατο βίντεο του TRT World, του αγγλόφωνου τουρκικού πρακτορείου δηλαδή, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες και μάλιστα πως τους ''σπρώχνει'' από τα ελληνικά, στα τουρκικά παράλια!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ