Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανικοί κινητήρες στους τουρκικούς πυραύλους Κρουζ Gezgin για τα υποβρύχια Type-214!

Ενώ η Αθήνα δέχεται τις γερμανικές απίστευτες κυνικές εξηγήσεις για την προειλημμένη απόφαση του Βερολίνου να παραδώσει στην Τουρκία πάση θυσία τα γερμανικής κατασκευής υποβρυχίων Type-214, οι φίλοι και... ορθόδοξοι Ουκρανοί βοηθούν την Άγκυρα με την κατασκευή πυραύλου Κρουζ με την ονομασία Gezgin, για τα ίδια υποβρύχια.

Είναι σχεδόν ορατό το γεγονός ότι τα 6 τουρκικά υποβρύχια, θα διαθέτουν ικανότητα εκτόξευσης  πυραύλων κατά στόχων σε παράκτιο περιβάλλον, με τουρκικής τεχνολογίας πυραύλους Κρουζ Gezgin, οι οποίοι αναφέρονται ως επίσημος εξοπλισμός των νέων υπό παραλαβή υποβρυχίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρωτότυποι κινητήρες του πυραύλου Κρουζ Gezgin θα είναι έτοιμοι το 2021, αυτό ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία Ivchenko-Progress, που παράγει το κινητήρα AI-35 turbofan του πυραύλου.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2021 η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο Type-214, ενώ κάθε χρόνο έως το 2027, θα παραλαμβάνει και ένα υποβρύχιο από τα γερμανικά ναυπηγεία.

Τα τουρκικά υποβρύχια εξοπλισμένα με αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους θα μεταβάλλουν προς το δυσμενέστερο την όλη κατάσταση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, μιας και αυτό ήταν η κύρια επιδίωξη της Άγκυρας εξ αρχής.

Μεγάλο ρόλο όμως σε αυτό το σενάριο διαδραμάτισε η Ουκρανία, η οποία όπως όλα δείχνουν έδωσε γη και ύδωρ στους Τούρκους, παραδίδοντας κρίσιμη τεχνολογία χωρίς να υπολογιστούν οι συνέπειες αυτών των κινήσεων. 

Νέο τουρκικό drone MIUS που θα παράγεται στην Ουκρανία προκαλεί ευθέως την Ρωσία

 

Σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, έχει ήδη σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί το νέο τουρκικό drone 5ης γενιάς σε ουκρανικό έδαφος, επισύροντας την ανησυχία και την οργή της Μόσχας σε αυτά τα άκρως ύποπτα σχέδια.      

Το Combat Unmanned Aircraft System, το οποίο είναι το νέο προϊόν της Baykar Defense μετά το AKINCI (Assault Unmanned Aerial Vehicle), στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση πριν από το 2023.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το MIUS θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα AI-25 Turbofan που θα παράγεται από την MotorSich με έδρα την Ουκρανία.

Οι κινητήρες θα τροφοδοτήσουν την εναέρια επιθετική πλατφόρμα MIUS, ενώ το ποσοστό συν κατασκευής θα είναι (51% Baykan, Ukrspetskport 49%). Ο Turboprop Engine τύπου Al-450C, που παράγεται επίσης από την εταιρεία MotorSich, τροφοδοτεί επί του παρόντος το τουρκικό drone AKINCI.

Σε μια πρόσφατη δήλωση του τεχνικού διευθυντή της Baykar Defense Selçuk Bayraktar, «Τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς αναπτύσσονται στον κόσμο, λέγεται ότι θα είναι επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα εμφανιστούν μετά την πέμπτη γενιά.

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες μας είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά αφού κατασκευάσαμε το AKINCI, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο θα είναι ουσιαστικά το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ στοχεύουμε να δοκιμάσουμε  το πρώτο πρωτότυπο πριν από το 2023”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα σχέδια αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αφορούν την σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Zelenskiy στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου 2020, όπου ο ίδιος υπέγραψε με τους Τούρκους ορισμένες αμυντικές συμφωνίες.

Μεταξύ άλλων θα έχουμε την συνεργασία στην κατασκευή πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και όλων των ειδών κινητήρων στροβίλων.

Μιλώντας σε τουρκικό αμυντικό ιστότοπο ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ι.Ντεμίρ δήλωσε ότι: «Μιλάμε με την Ουκρανία για συμπαραγωγή κινητήρα εδώ και πολύ καιρό, και μετά την τελευταία επίσκεψη, ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα.”

Τούρκοι και Ουκρανοί για τα δικά τους σχέδια ετοιμάζουν οπλικά συστήματα που θα μεταβάλλουν το τοπίο τόσο σε Ντονένσκ-Λουγκάνσκ, όσο και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η Ελλάδα οφείλει ταχύτατα να καλύψει όσα κενά μπορεί με στρατηγικά κυρίως όπλα κυρίως, δίνοντας το άμεσο “μήνυμα” στην Άγκυρα πως ότι επιχειρηθεί στην περιοχή μας θα έχει πολύ υψηλό αντίτιμο στο εσωτερικό της Τουρκικής ενδοχώρας.    

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ