Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Kύμα αντιαμερικανισμού στην Τουρκία - ''Θα διαλύσουμε τα σχέδια των ΗΠΑ''

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα. Την στιγμή που οι τουρκικές ΕΔ βρίσκονται σε σοκ μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, βλέπουν την Ελλάδα να ενισχύεται εν μέσω προκλήσεων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.  


  
Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ  

 


 
''Στην ανακοίνωση της υπογραφής της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, τα οποία θα αποκτήσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εντός του 2021, προέβη εκ του βήματος της Βουλής  ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και παράλληλα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών για την ενίσχυση του Στόλου, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος πενταετίας.'

''Στον φετινό προϋπολογισμό υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις, συνολικού ύψους σχεδόν 5,5 δισ. για την Εθνική Αμυνα, αυξημένες κατά 57%'', αναφέρουν οι Τούρκοι.   

 

Nα κλείσουμε το Ιντσιρλίκ & Kιούρετσικ 

 

Εν τω μεταξύ επανέρχονται οι Τούρκοι. Σύμβουλοι του Ερντογάν, θέλουν εδώ και τώρα κλείσιμο της βάση του Ιντσιρλίκ. 

Το Πενταπόσταγμα σας ανέφερε το πρωί πως ήδη η Τουρκική κυβέρνηση το σκέπτεται σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο!

"Το Ιντσιρλίκ πρέπει να είναι κλείσει, να σταματήσουν οι πτήσεις των Αμερικανών, όπως ακριβώς και το 1975, το ίδιο να κάνουμε και με την νατοϊκή βάση των ραντάρ στο Kιούρετσικ.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απειλή για το κλείσιμο των βάσεων αυτών επαναλαμβάνεται συστηματικά στην Τουρκία, σε κάθε όξυνση της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ουάσινγκτον.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ βρίσκεται στην νότια Τουρκία και χρησιμοποιείται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. 
 
Η βάση του Κιούρετσικ, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, φιλοξενεί έναν σημαντικό σταθμό ραντάρ του ΝΑΤΟ.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1338950153919721480https://twitter.com/yeniakit/status/1338938084327649281

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ