Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Στριμωγμένος" παντού ο Ερντογάν: Θα "πνιγεί" από τις κυρώσεις των ΗΠΑ & τη "Συμμαχία της Μέδουσας"

Ο Ερντογάν είναι «στριμωγμένος», τόσο εντός, όσο και εκτός Τουρκίας και θα έπρεπε να είναι θέλοντας και μη διαλλακτικός. Και όμως, όσο και αν είναι πέραν πάσης λογικής, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να προκαλεί και να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», αφού εξέδωσε 2 NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, η πρώτη στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και η δεύτερη νοτιανατολικά Κρήτης και Καρπάθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των τελευταίων ημερών  στην Τουρκία, την οποία έχει στα χέρια του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης CHP , Κιλιντζάρογλου, έχουμε τα εξής:

Πρόθεση ψήφου

AKP                        36,6%
CHP                        26.2%
DDP                        10.2%
Νταβούτογλου          6.6%

Δημοτικότητα στους νέους ηλικίας από 18 έως 27 ετών

Ερντογάν         13.9%
Νταβούτογλου     33%

Άποψη για χειρισμούς κυβέρνησης Ερντογάν

Θετική      40%
Αρνητική   57%

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται η δημοσκοπική κατάρρευση Ερντογάν, ενώ αναδύεται το αντίπαλο πολιτικό δέος του παλαιού στενού του συνεργάτη στο AKP, του Νταβούτογλου.

Η αντιπολίτευση σφυροκοπεί τον Ερντογάν για την μη στράτευση των δύο υιών του, αφού ο ένας εξαγόρασε την θητεία του, ο δε άλλος κρίθηκε ανίκανος για στράτευση.

Πρόσφατα είχαμε την παραίτηση του γαμπρού του Μπαϋράκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Η τουρκική οικονομία παραπαίει και ο Covid-19 χτυπάει σκληρά τους Τούρκους πολίτες.
Προσφάτως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο, κατακεραύνωσε τη στάση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω των S-400 θεωρούνται πιθανότερες όσο ποτέ άλλοτε, αν όχι σίγουρο να επιβληθούν, ενώ η ΕΕ σε λίγες ημέρες θα αποφασίσει για την επιβολή ή όχι κυρώσεων σε βάρος της.

Μόλις σήμερα περατώθηκε η μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Μέδουσα 10» στην οποία μετείχαν μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων καθώς και 2.100 άτομα προσωπικό, από Ελλάδα,  Κύπρος Αίγυπτος, Γαλλία, ΗΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν ήταν πάρα πολλά και στοχευμένα και ήταν τα παρακάτω:

Αεροναυτική εκπαίδευση, μη συναινετικές νηοψίες, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, επιχειρήσεις συνεργασίας Ναυτικού με Μονάδες Eιδικών Δυνάμεων ,αμφίβιες επιχειρήσεις , αεροπορικές επιχειρήσεις με  κοινή πτήση Ελληνικών και Αιγυπτιακών μαχητικών τα οποία πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης κατά  στόχων, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, εκτέλεση πραγματικών πυρών, διακομιδής τραυματιών καθώς και επικοινωνιών και ελέγχου θαλάσσης και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

Από όλα τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ο Ερντογάν είναι «στριμωγμένος» και θα έπρεπε να ήταν θέλοντας και μη διαλλακτικός.

Και όμως, όσο και αν είναι πέραν πάσης λογικής, ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», αφού εξέδωσε 2 NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στα διεθνή ύδατα στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και η δεύτερη νοτιανατολικά Κρήτης και Καρπάθου.

Επισημαίνουμε ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την ανάληψη της εξουσίας  στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν, στις 20 Ιανουαρίου 2021, αφού ο «στριμωγμένος» Ερντογάν, και με τον παραλογισμό που τον διακατέχει, να επιχειρήσει το απονενοημένο σε βάρος της χώρας μας, σε μια προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ