Ελληνοτουρκικά

Απειλεί με... Αρτσάχ στη Δ. Θράκη η Άγκυρα - "Αν ακουμπήσουν Τούρκο θα γίνει Καραμπάχ!"

Μετά την επικράτηση του Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην πολύπαθη Αρμενία στο Αρτσάχ, πάντα με την τουρκική συνδρομή, φαίνεται πως οι "ορέξεις" της Άγκυρας για τη διχοτόμηση της Θράκης, πολλαπλασιάζονται, περνώντας πλέον σε ευθείες απειλές συνεχίζοντας την προκλητική της ρητορική περί "τουρκικής μειονότητας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος ΒΒΡ, απειλεί ρητά τη χώρα μας, πως θα έχει την κατάληξη του Αρτσάχ, εάν "πειράχτει έστω και μία τρίχα Τούρκου στη Θράκη".

Ο Ντεστιντζί αντιδρώντας στο απειλητικό μήνυμα που γράφτηκε στην Ξάνθη κατά του μουφτή Αχμέτ Μέτε και της οικογένειάς του και είπε τα εξής :

“Εγώ για μία ακόμη φορά μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά στον πολύτιμο εκλεγμένο μουφτή μας Χότζα Αχμέτ Μέτε και στην οικογένειά του. Αυτή η προσβολή που έγινε προς το άτομό του, στην πραγματικότητα έγινε προς το σύνολο των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Αλλά όλοι να γνωρίζουν ότι πλέον η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Αν στη δυτική Θράκη ακουμπήσουν την τρίχα ενός Τούρκου θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα. Θα συμβούν αυτά που συνέβησαν στο Καραμπάχ, αυτά έχω να πω προς την Ελλάδα“.

Το χρονικό του περιστατικού

Ένα σύνθημα στο ασανσέρ του σπιτιού του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, στάθηκε η αφορμή για να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλώντας την Ελλάδα για τη δράση εξτρεμιστικών ομάδων σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη! 

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας χαρακτήρισε τον κύριο Μετέ ως "Μουφτή", τη στιγμή που στην Ξάνθη υπάρχει άλλος νόμιμος Μουφτής, ενώ κάνει λόγο για μισαλλοδοξία και ρατσισμό κατά της μειονότητας στην περιοχή, την οποία επίσης χαρακτηρίζει ως τουρκική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ημέρες πριν, είχε δει το φως της δημοσιότητας, όπως σας αναφέραμε πρώτοι στο "ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ" το σχέδιο της Άγκυρας για την διχοτόμηση της Θράκης. Πρόκειται για ένα δομημένο σχέδιο που προσπαθεί να φέρει εις πέρας εδώ και πολλά χρόνια η Τουρκία. 

Αμέσως μετά την επιθετική προώθηση των θέσεών της στην κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ, η Τουρκία έρχεται να θέσει, μέσω διατεταγμένης αρθρογραφίας, θέμα μειονοτικών δικαιωμάτων στη Θράκη.  

Ασφαλώς το ενδιαφέρον της δεν εστιάζεται στα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας. Η στόχευση είναι η ίδια η Θράκη.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ