Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι μεταφέρουν την κρίση στη Θράκη: Με χάρτη-σοκ προωθούν σχέδιο ''ακρωτηριασμού''

Oι Τούρκοι μετά το Ναγκόρνο, επιστρέφουν στην Θράκη, όπου μέσω στημένων επεισοδίων, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης. 

Το σχέδιο της Άγκυρας ξεκάθαρο εδώ και χρόνια. Οι Τούρκοι έχουν σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης στη Θράκη μας.  Το Πενταπόσταγμα ''φωνάζει'' εδώ και χρόνια για την κρίση που θέλει να στήσει η Άγκυρα στην περιοχή.      

Η Ελλάδα πάλι για κάποιους ανεξήγητους λόγους αντιμετωπίζει διαχρονικά και διακομματικά με πολύ χαλαρότητα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.  Όλα αυτά τα χρόνια, υπό την απόλυτη έως εγκληματική πολιτική ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, υφαίνει με προσοχή και υπέρμετρη στρατηγική σχεδίαση τον δικό της ιστό στην ευρύτερη περιοχή η Άγκυρα.      

Αμέσως μετά την επιθετική προώθηση των θέσεών της στην κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ, η Τουρκία έρχεται να θέσει, μέσω διατεταγμένης αρθρογραφίας, θέμα μειονοτικών δικαιωμάτων στη Θράκη.  

Ασφαλώς το ενδιαφέρον της δεν εστιάζεται στα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας. Η στόχευση είναι η ίδια η Θράκη.  

Το χρονικό  

 

Ένα σύνθημα στο ασανσέρ του σπιτιού του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, στάθηκε η αφορμή για να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλώντας την Ελλάδα για τη δράση εξτρεμιστικών ομάδων σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζει τον κύριο Μετέ ως "Μουφτή", τη στιγμή που στην Ξάνθη υπάρχει άλλος νόμιμος Μουφτής, ενώ κάνει λόγο για μισαλλοδοξία και ρατσισμό κατά της μειονότητας στην περιοχή, την οποία επίσης χαρακτηρίζει ως τουρκική.  

 

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:  

 

''Καταδικάζουμε το ρατσιστικό μήνυμα απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στην Ελλάδα.

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα για την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους.

Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει το φρικτό περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.'' 

 

Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλή Ερμπάς   

 

''Καταγγέλλουμε έντονα την επίθεση κατά του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώ περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές το συντομότερο δυνατό να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των συνεχιζόμενων συμπεριφορών μίσους που γίνονται από ρατσιστικές ομάδες κατά της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη και των εκπροσώπων της''.

 

Ανακοίνωση του DEB  

 

''Η αναγραφή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου του ¨Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨. στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο μουφτής μας Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, το μίσος και το ρατσισμό που εκτρέφουν κάποια μέρη κατά της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.  Καταδικάζουμε έντονα αυτού του είδους τις προκλητικές δράσεις και ρητορικές μίσους, ενώ μετά από την επίθεση που έγινε, προσδοκούμε οι αρμόδιοι επειγόντως να πράξουν τα απαραίτητα.'' 

Πρόεδρος της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σεντόπ 
  


''Καταγγέλλω την επίθεση που έγινε στο σπίτι του κυρίου Αχμέτ Μέτε-μουφτή Ξάνθης στην Δυτική Θράκη. Εφιστώ την προσοχή όσων έχουν αναλάβει την ευθύνη της προστασίας των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Ελπίζω η ΕΕ να θυμάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και όταν ένας μουσουλμάνος δέχεται επίθεση.''  

 

Επίθεση σε Στυλιανίδη και σημαία ''ανεξάρτητης'' Θράκης  

 

''O Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε δηλώσεις με στόχο την ''τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης''. Μιλώντας στην εκδήλωση για την ανάπτυξη στη Δυτική Θράκη, ο Στυλιανίδης ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δυτική Θράκη προκλήθηκαν από τον τουρκικό εθνικισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση στα λόγια του Στυλιανίδη που στοχεύει την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης ήρθε από τον...  Χαλίτ Χαμπίπογλου, ''Πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας της Δυτικής Θράκης (ABTTF)''. 

Ο Στυλιανίδης μας κατηγορεί για τουρκικό εθνικισμό επειδή θέλουμε να αναγνωριστεί η ταυτότητά μας. Οι Τούρκοι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Σήμερα, το μόνο που θέλουμε είναι η αναγνώριση της ταυτότητάς μας και η επιστροφή των δικαιωμάτων μας'', αναφέρει μεινοτικό ΜΜΕ!   

Δείτε την σημαία

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1332772409401815041

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...