Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το Κατάρ διασώζει τη Τουρκία με συμφωνίες-''μαμούθ'' - Τα ΗΑΕ στέλνουν ενισχύσεις στην Ελλάδα

Το Κατάρ για άλλη μία φορά διασώζει την Τουρκική οικονομία. Ντόχα και Άγκυρα είναι πλέον ο ''άξονας του κακού'' στην ευρύτερη περιοχή. 

Η σημερινή συμφωνία αποτελεί μία δυσάρεστη έκπληξη για την Ελλάδα, καθώς ο Ερντογάν παίρνει ''ανάσες'', την στιγμή που η οικονομία του ''βυθίζεται''. 

O Eμίρης του Κατάρ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία εδώ και λίγες ώρες. Ο Ερντογάν και ο Αλ Τάνι υπέγραψαν 8 ξεχωριστές συμφωνίες. 

Τις επόμενες ώρες μάλιστα θα α ανακοινωθούν δύο τεράστιες επενδυτικές συμφωνίες από το Κατάρ, το οποίο θα αγοράσει τουρκικά λιμάνια και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Istinye Park αναμένεται να πουληθεί  μάλιστα για 1 δισεκατομμύριο δολάρια! 

Η Τουρκία ταυτόχρονα επιδιώκει να διαθέσει αεροπορικά και ναυτικά περιουσιακά στοιχεία στο Κατάρ για να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στον Κόλπο.  Έτσι με λίγα λόγια, Ντόχα και Άγκυρα ''μπαίνουν'' στο μάτι των ΗΑΕ.   

 

Στέλνει ενισχύσεις το Αμπού Ντάμπι  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιωάννη Νικήτα για το defencereview.gr, σωτήρια είναι η απόκτηση ανταλλακτικών ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το τεχνικό απόθεμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Αεροπορία Στρατού και τα ΑΗ-64Α. Να σημειωθεί ότι η αξία των ανταλλακτικών είναι διπλάσιας τουλάχιστον αξίας συγκριτικά με το κόστος το οποίο θα καταβάλει η ελληνική πλευρά.

Η έλευση του όγκου των ανταλλακτικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή επαρκούς αριθμού κρίσιμων συγκροτημάτων και υποσυγκροτημάτων των ελικοπτέρων δίνοντας τους τεχνική ροή ανταλλακτικών για την επόμενη δεκαετία. Αδιαμφισβήτητα, θα δώσει μεγάλες τεχνικές ανάσες στα ελληνικά Apache.

Τα ΗΑΕ στέλνουν ενισχύσεις στην Ελλάδα, ενώ όπως αποκάλυψε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, τα ΗΑΕ, θα συμμετέχουν μαζί με την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Γαλλία και την χώρα μας στην άσκηση ''ΜΕΔΟΥΣΑ''.

https://twitter.com/Haber7/status/1331936752588759045https://twitter.com/akademikfilo/status/1331937872388247555
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1331936244046176258

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ