Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα: Εικόνες από την βάση της Φώκαιας

''Απάντηση'' είχαμε από γνωστό ελληνικό ΜΜΕ στους Τούρκους, οι οποίοι δημοσίευσαν φωτογραφίες από ελληνικά νησιά και βάσεις πριν λίγα 24ωρα.

Το site tourkikanea.gr κάνοντας μία εξαιρετική δουλειά, δημοσίευσε φωτογραφίες από την βάση της Φώκαιας, γράφοντας χαρακτηριστικά: 

''Με έκπληξη είδαμε πως η βάση των πεζοναυτών στην Φώκαια (απέναντι στην Λέσβο) της Τουρκίας στο Google δεν είναι καλυμμένη με πλέγμα αλλά διακρίνονται πολλά πράγματα καθαρά .Έτσι σας παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία της βάσης. Στην βάση διακρίναμε καθαρά τουλάχιστον 14 αποβατικά σκάφη.'' 

Οι Τούρκοι πριν λίγες ημέρες, όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, μέσα από ένα σάιτ που ελέγχεται από την τουρκική ΜΙΤ, στοχοποίησε ευθέως νησιά του Αιγαίου, δείχνοντας όπως αναφέρουν, χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις σε νησιά με που η Τουρκία θέλει την αποστρατικοποίησή τους.

 Τα νησιά που στοχοποιεί ευθέως είναι μεταξύ άλλων η Θάσος, η Μεγίστη, ο Άγιος Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Ικαρία, η Σάμος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, Πάτμος, Κως και η Ρόδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που το ανήρτησαν, "Η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συμφωνίες και την αγνόησε δημιουργώντας διάφορες στρατιωτικές οχυρώσεις στα προαναφερθέντα νησιά." 

Η βάση της Φώκαιας  

Η βάση είναι η έδρα των πεζοναυτών οι οποίοι ειδικεύονται σε αμφίβιες επιχειρήσεις με κύριο στόχο τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Στον Ναύσταθμο Φωκαίας η Διοίκηση του Τουρκικού Ναυτικού της Νότιας Θάλασσας διατηρεί διάφορες μονάδες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων:

  • Η Ταξιαρχία των Αμφίβιων επιχειρήσεων αποτελούμενη από 4.500 άνδρες, και η οποία διαθέτει τρία τάγματα πεζοναυτών, μία επιλαρχία αρμάτων, ένα τάγμα πυροβολικού, ένα τάγμα υποστήριξης και άλλες μονάδες 
  •  Μονάδα υποβρυχίων καταστροφών (τουρκικά: Su Altı Taarruz} - SAT). Οι αποστολές των ομάδων SAT περιλαμβάνουν την συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών, την διενέργεια αποστολών απόβασης , αντιτρομοκρατίας και προστασία VIP ατόμων.
  • Μονάδα υποβρύχιας άμυνας (Τούρκικα: ​​Su Altı Savunma - SAS)
  • Τα πλοία που ελλιμενίζονται στη βάση είναι αποβατικά σκάφη τύπου LST, LCT και LCM. 

 

Δείτε εικόνες

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ