Μάζης
Ελληνοτουρκικά

Μάζης: Προκαλέσαμε ψυχρότητα με Γαλλία

Η μη υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία προβληματίζει την γαλλική πλευρά. Την ψυχρότητα που δημιουργήθηκε θα την δούμε να εκδηλώνεται με μικρές κινήσεις. Είναι απορίας άξιο ποιοι και τι αντιστάθμισμα έχουν προσφέρει στην ελληνική πλευρά προς τούτο.

Μετά την μη προμήθεια των Belhara, άρχισαν να ακούγονται και αρνητικές φωνές για τα Rafale. Πάντως η Γαλλία θα αξιοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο για να αντιπαραταχθεί στην Τουρκία. Η δήλωση του πρέσβυ των ΗΠΑ Πάιατ για την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων δεν με ικανοποιεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είπε απλώς ότι δεν το πρότειναν οι ΗΠΑ. Όμως οι ΗΠΑ μπορεί να μην το πρότειναν, αλλά είπαν τι πρέπει να γίνει, δηλαδή να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάσης της έναντι της Κύπρου. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο ξεχάστηκαν, όπως και πολλά άλλα.

Η Τουρκία συνεχίζει να βιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα διαχωρίζει τη θέση της για τις κυρώσεις που πρέπει να της επιβάλει η ΕΕ. Οι δηλώσεις Αναστασιάδη – Χαραλαμπίδη ακούστηκαν ως χαστούκι για την Ελλάδα που δεν συμπαρίσταται στο βέτο της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ