Στ. Φενέκος
Ελληνοτουρκικά

Στ. Φενέκος: Το "παιχνίδι" της Τουρκίας με τις ελληνικές "κόκκινες» γραμμές"

Ο υποναύαρχος ε.α.  , αναλυτής και αρθρογράφος Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή την σπουδή  να ανακοινωθεί η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας , πριν την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που αναβλήθηκε για να γίνει 1-2 Οκτωβρίου, σημείωσε με έμφαση , ότι όχι μόνο η Τουρκία αλλά και χώρες της Ε.Ε.  με οικονομικές και άλλες σχέσεις μαζί της, διευκολύνονται περαιτέρω από την αποφυγή μίας συζήτησης για κυρώσεις που ούτως ή άλλως και αυτές χαμηλής έντασης θα ήταν.

Ο κ. Φενέκος, αναφέρθηκε διεξοδικά στο «παιχνίδι» με την απειλή χρήσης ισχύος από την Τουρκία ,προκειμένου να σπάσει «κόκκινες γραμμές»  κυριαρχιών δικαιωμάτων μας , οδηγώντας μας με την ανοχή φίλων και συμμάχων σε τραπέζι συνομιλιών , την ώρα που κλιμακώνει την στρατιωτική της πίεση στη Κυπριακή Δημοκρατία με όσα με περισσό θράσος , χωρίς καμία ενόχληση από κανέναν διαπράττει στη Κυπριακή  ΑΟΖ.

 Ο Στέλιος Φενέκος, κατέθεσε και την οπτική του υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις  η Ελλάδ αθα μπορούσε να μπει σε ένα κύκλο αρχικά διερευνητικών συνομιλιών και πάντως όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών , πολύ περισσότερο χωρίς εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που ο Ερντογάν επιχειρεί να διαχωρίσει τις δύο υποθέσεις και έναντι της Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...