Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι εκβιάζουν την Δύση: ''Προτιμούμε συμμαχία με Μόσχα-Πεκίνο-Τεχεράνη!''

Ξανακτύπησε ο άτυπος αμυντικός εκπρόσωπος του Ερντογάν Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ (φέρεται να ανήκει στο βαθύ τουρκικό κράτος που συνεργάζεται με Ερντογάν μετά το πραξικόπημα το 2016) με αφορμή την επιχειρησιακή εκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης στο πεδίο βολής Ξάνθης.

Ο Τούρκος “Πασάς” ενοχλήθηκε σφόδρα από την εν λόγω συνεργασία, η οποία κατά τον ίδιο πάντα, “ενόχλησε” και μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο άτυπος “σύμβουλος” του Τούρκου προέδρου θεωρεί ότι νατοϊκές χώρες όπως, Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει έναν αμυντικό άξονα που στοχεύει τα τουρκικά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο.
        
Μιλάει δε για απειλητικές κινήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, γι αυτό και προτείνει μια πιο στενή συμμαχία με Ρωσία, Κίνα και Ιράν, επισημαίνοντας ότι αυτός ο άξονας είναι αναπόφευκτος. “Η ευρασιατική συμμαχία είναι υποχρεωτική για την Τουρκία”, τονίζει ο ‘ίδιος, (μόνο που ουσιαστικά εκβιάζει την Ουάσιγκτον τίποτα λιγότερο).

Πρόκειται επίσης ταυτόχρονα για κάτι εντελώς οξύμωρο, αφού το ΝΑΤΟ  πριν δύο ημέρες “εξαφάνισε” από την ατζέντα του το προκλητικό επεισόδιο κατά γαλλικής Φρεγάτας από τουρκικό πολεμικό πλοίο σαν να μην υπήρξε ποτέ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη συμμαχία δεν σνομπάρισε μόνο τις ελληνικές και κυπριακές εκκλήσεις για αντίδραση κατά της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο εδώ και μήνες, αλλά αγνόησε επιδεικτικά σοβαρότατο διάβημα του Παρισιού, για χονδροειδές περιστατικό έξω από τα λιβυκά ύδατα από τουρκική Φρεγάτα.    

Αυτήν την συμμαχία που δεν ικανοποιεί τα τερτίπια της Τουρκίας στηλιτεύει ουσιαστικά ο Τούρκος Ναύαρχος, εκπρόσωπος όπως φαίνεται του βαθέως τουρκικού κράτους που επιζητά περιφερειακή ηγεμονία στην Μεσόγειο και για αυτό εκβιάζει για την συναίνεση των ΗΠΑ.    

Ο  Cem Gürdeniz αξιολόγησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” μιλώντας στον Batuhan Erkocaoğlu, διευθυντή της ιστοσελίδας «Πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου» στα κοινωνικά μέσα:

"Η Κύπρος είναι για εμάς μία από τις κρίσιμες περιοχές του 21ου αιώνα. Η ναυτική πολιτική της Τουρκίας έχει τρεις αρτηρίες, η μία είναι τα Στενά, η άλλη είναι η Γαλάζια Πατρίδα και η τρίτη είναι η Κύπρος.

Επομένως, η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή για πάντα. Γι 'αυτό οι εκλογές στις 11 Οκτωβρίου είναι τόσο σημαντικές.Ο  Μουσταφά Ακιτζί αν επιλεγεί θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά σοβαρή απειλή για τη γεωπολιτική της Τουρκίας. Το λέω τόσο ξεκάθαρα.

https://www.youtube.com/watch?v=uJy9Fu3nF2A&t=16s

Κατέχουμε το λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου, από όπου μπορούμε να δράσουμε. Σκεφτείτε  αυτά τα λιμάνια να βρίσκονταν σε χέρια ξένων. Γι 'αυτό και επιμένουμε στην δημιουργία ναυτικής βάσης στην περιοχή αυτή.

Η Τουρκία αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζει μια πλειάδα χωρών εντός της συμμαχίας. 

Γαλλία, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συμμαχούν ενάντια στην Τουρκία. Τώρα, πώς να εξηγήσουμε την άσκηση των ΗΠΑ με τεθωρακισμένα στην Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα σε μιαν περιοχή όπου ζει ο ''τουρκικός πληθυσμός'';

Πώς να εξηγήσουμε την άρση του εμπάργκο όπλων στη Ελληνοκυπριακή πλευρά; Πως να εξηγήσουμε τις απειλές του Γάλλου προέδρου προς την Τουρκία;"

Εφόσον αντιμετωπίζουμε ένα τέτοιο σύστημα συμμαχιών που αποτελείται από πυρηνικές δυνάμεις, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, οι οποίες μας απειλούν συνεχώς, θα πρέπει να αναζητήσουμε και εμείς νέους φίλους, με ένα νέο σύστημα συμμαχίας, έστω και προσωρινά.

Αυτό έκανε ο Μουσταφά Κεμάλ πριν από 100 χρόνια. Πήγε σε στρατηγική συνεργασία με τους Ρώσους και δημιούργησε μια προσωρινή συμμαχία. Αγόρασε 300 χιλιάδες τόνους πυρομαχικών από τη Ρωσία και έσωσε έτσι την Ανατολία από τους Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες που κάποτε εισέβαλαν στην χώρα μας, την κατέστρεψαν, και τις επέβαλαν την συνθήκη των Σεβρών, αλλά  α συνεργαστούμε με τον γείτονά μας στο βορρά.

Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτη η τριπλή σύγκλιση Τουρκίας-Ρωσίας, Τουρκίας-Κίνας και Τουρκίας-Ιράν.

Οι ΗΠΑ την ίδια στιγμή διεξάγουν βασικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, άρουν τα εμπάργκο, φέρνουν βαρύτερα όπλα στην Δυτική Θράκη, επεκτείνουν την ναυτική βάση της Σούδας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα παρακολουθούμε όλα αυτά με νηφαλιότητα. Απαιτείται να αλλάξουμε γραμμή για την ασφάλεια μιας χώρας, και για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Τούρκος Ναύαρχος ουσιαστικά μας ομιλεί για τον γεωπολιτικό εκβιασμό που διεξάγει η χώρα του σε ΝΑΤΟ, και ΗΠΑ, ενώ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέχονται σχεδόν τα πάντα από την Τουρκία του Ερντογάν.

Ο Γκιουρντενίζ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει την πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ολοκληρωτικά υπέρ της χώρας του, αλλιώς η Τουρκία θα συμμαχήσει με την Μόσχα.

Όσο η Δύση στο σύνολο της ανέχεται τέτοιους ανατολίτικους συμβιβασμούς,τόσο θα πλησιάζει η ημέρα της διάλυσης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας που καθιερώθηκε από το 1945, δίνοντας το έναυσμα για ένα νέο πόλεμο για την απόκτηση εξουσίας στον πλανήτη, για τον οποίο ετοιμάζεται η Τουρκία του Ερντογάν που θέλει και πυρηνικά όπλα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ