Περικλής Νεάρχου
Ελληνοτουρκικά

Π. Νεάρχου: Κούφιες οι απειλές Τουρκίας αν υπογραφεί συμμαχία με Γαλλία

Ο Πρέσβυς ε.τ. Περικλής Νεάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει: Αδιανόητη η αποστρατιωτικοποίηση νήσων. Στη συμφωνία της Λωζάνης για τις μειονότητες στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει και μια σχέση ποσοτική. Η αβελτηρία της Ελλάδος επέτρεψε τη σημερινή κατάσταση (εκδίωξη Ελλήνων). Μετέωρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο μετά την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσαβούσογλου δεν μαίνεται τυχαίως για τον χάρτη της Σεβίλλης, που είναι ο χάρτης της ΑΟΖ της ΕΕ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ανησυχεί η μη υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συμμαχίας με την Γαλλία. Θα έχουμε άλλη δύναμη όταν η Τουρκία ξέρει ότι ενάντια στη συμμαχία Ελλάδος Γαλλίας οι απειλές είναι κούφιες.

Με φοβίζει η προσπάθεια συνδυασμού του διαλόγου με δήθεν επίλυση του Κυπριακού. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ο ενδοτισμός του ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα σχέδιο χειρότερο και από το Ανάν θα θέσει την Κύπρο κάτω από τον γεωπολιτικό έλεγχο της Τουρκίας. Να μην υποδύονται ότι δεν βλέπουν. Προσοχή στη μετανάστευση. Οι Τούρκοι τη στηρίζουν για αλλαγή της δημογραφίας με αλλοίωση της σύνθεσης πληθυσμού. Από την εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» με τον Αντώνη Κοκορίκο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ