Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρλ Μισέλ με Ερντογάν και Σίσι για την Ανατολική Μεσόγειο

Την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι σε επικοινωνία που είχαν.

Όπως έγραψε ο Σαρλ Μισέλ στον λογαριασμό του στο τουίτερ «μίλησα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο διάλογος και η συνεργασία είναι κλειδιά για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Μισέλ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Σαρλ Μισέλ το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία, στην επαφή των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις, κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε το αίτημά του προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις χώρες μέλη για αντικειμενική και συνεπή στάση απέναντι σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως με όσα σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση της Άγκυρας για έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα και την ΕΕ, τονίζοντας πως είναι ανοιχτός σε μια λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ακόμα, έκανε λόγο για «μονομερείς ενέργειες» σε βάρος όλων των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ