Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πόσο "ανέγγιχτο" είναι το Κεμάλ Ρέις μετά την "επακούμβηση" με το ΛΗΜΝΟΣ;

Ένα "αποκαλυπτικό" βίντεο έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα προς επίρρωση των... καθόλα προπαγανδιστικών ισχυρισμών τους πως το ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, πλέει "αγέρωχο" συνοδεύοντας το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο βίντεο από το σεισμογραφικό Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, δημοσιεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «αποφασιστικότητας» σε όλες τις πλευρές.

Το τουρκικό υπουργείο, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύει βίντεο από την πορεία του τουρκικού πλοίου και των «συνοδών» του, χαρακτηρίζοντάς τα «υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες».

«Ατρόμητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες, το τουρκικό Ναυτικο συνεχίζει την αποστολή του στη συνοδεία και προστασία του ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis, επιδεικνύνοντας την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη ημέρα».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που φυσικά και υπερασπίζονται την προπαγάνδα του Ερντογάν, χρησιμοποίησαν το βίντεο αυτό για να δείξουν πως η φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, δεν έπαθε τίποτα, μετά την "επακούμβηση" με την ελληνική φγρεγάτα "ΛΗΜΝΟΣ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ή μήπως έπαθε; Αινιγματικό το σημείο που κόβεται το βίντεο από το τουρκικό ΥΠΑΜ. Μάλιστα όπως φαίνεται στο σημείο που φέρεται να παίρνει κλίση το πλοίο δεν έχει κυματισμό ούτε κάνει κάποια μανούβρα που να το δικαιολογεί. Θα μπορούσε να "κόπηκε" έτσι... άδοξα το πλάνο γιατί η εν λόγω φρεγάτα... ίσως και να "μπατάρει" αριστερά;

Πάντως η ελληνική φρεγάτα, μια χαρά συμμετείχε στη σημερινή ελληνογαλλική άσκηση "χαστούκι" στην Άγκυρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ