Μέρκελ, Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Ρουκέτα'' Τούρκων: ''Έρχεται παρέμβαση Μέρκελ για την κρίση στο Αιγαίο''

Συνεχίζει να προκαλεί ο ελεγχόμενος από το τουρκικό καθεστώς “στρατός” Τούρκων προπαγανδιστών αναφέροντας σε κοινωνικά δίκτυα τη δήθεν ετοιμότητα δράσης του συνόλου του στόλου των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Αιγαίο, απέναντι φυσικά στην καλύτερη αεροπορία του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, την οποία την τρέμουν οι νεο-οθωμανοί.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος των αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας (περίπου 240) είναι έτοιμος για Scrable.

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά  F-16 συνεχίζουν να χαιρετούν τα πολεμικά μας πλοία στη Μεσόγειο που συνοδεύουν το R / V MTA Oruc Reis. Η Τουρκία κάνει επιχειρήσεις σαν να  βρίσκεται σε πόλεμο”, αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα.

Πασιφανής είναι ο στόχος πρόκλησης ψυχολογικών επιπτώσεων στην ελληνική πλευρά, η οποία όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια τερτίπια και αυτό προκαλεί ακόμα πιο μεγάλο πανικό στην Άγκυρα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αντιδρούν όπως οι συριακές, ιρακινές ή λιβυκές αντίστοιχες δυνάμεις αφού διαθέτουν όπλα στρατηγικής φύσεως και αυτό το γνωρίζει καλά η Τουρκία.      

Η Ελλάδα από την πλευρά της, έχει κινητοποιήσει σχεδόν ολόκληρο τον πολεμικό της στόλο ως απάντηση στους τουρκικούς ελιγμούς στην Α. Μεσόγειο.

Τα ελληνικά πλοία, τα οποία συνοδεύονται επίσης από υποβρύχια, αεροσκάφη και ελικόπτερα, έχουν σχηματίσει μια γραμμή που εμποδίζει οποιαδήποτε περαιτέρω πρόοδο στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο έφτασε στα ύδατα μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ελληνικός Τύπος επικαλούμενος στρατιωτικές πηγές, αναφέρει ότι η Τουρκία έχει κινητοποιήσει περισσότερα από 17 πολεμικά πλοία στα ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Αυτά τα τουρκικά πολεμικά πλοία "παραφυλάνε" στην περιοχή, έτοιμα για δράση, εκτός από τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis.

Η Γερμανία αναμένεται να ξεκινήσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για αποκλιμακωθεί η κρίση, αναφέρει ο τουρκικός τύπος μεταξύ άλλων.

Το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη θάλασσα και στον αέρα συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο και  ένταση στην περιοχή η οποία θα φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

Οι τουρκικές προκλητικές απαιτήσεις στην υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, στην αποστρατικοποίηση των νησιών και στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο Πέλαγος, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν φτάσει στην πιο κρίσιμη καμπή των σχέσεων Άγκυρας-Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υποστηρίζει την ελληνική πλευρά, θεωρώντας τις ενέργειες της Τουρκίας ως «παράνομες» και  απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι τουρκικές κινήσεις.

Παρά την ένταση στον πολιτικό τομέα, τα κανάλια διαλόγου μεταξύ της Άγκυρας και της ελληνικής κυβέρνησης της Αθήνας παραμένουν ανοιχτά από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Ερντογάν έχει πέσει στην παγίδα να θεωρεί δεδομένη τη μη ελληνική αντίδραση στα “βρώμικα παιχνίδια του” και απαιτεί εξωφρενικά προκλητικά πράγματα διότι εκτιμά ότι τα πιο πολλά από αυτά θα γίνουν αποδεκτά από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τίποτα όμως δεν θα γίνει ανεκτό από τον ελληνικό λαό πρωτίστως, που θέλει την ησυχία του μετά τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι και ένας άλλος ηγέτης παλαιότερα έπραξε τα ίδια και χειρότερα τέτοιες ημέρες το μακρινό 1940 στην Τήνο, προσβάλλοντας την εορτή της Κοιμήσεως της Μεγαλόχαρης, και κατέληξε στο τέλος κρεμασμένος σε τσιγκέλι σε χασάπικο του Μιλάνου να τον περιεργάζεται ο ιταλικός λαός.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστήμη 0

Κβαντική Επανάσταση! «Σημαντική ανακάλυψη» από Κινέζους επιστήμονες θα μπορούσε να ξαναγράψει τη θεωρία του Αϊνστάιν που πήρε βραβείο Νόμπελ

Μια ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία της Κίνας ισχυρίστηκε ότι πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να...