Ελληνοτουρκικά

Μπογδάνος: "Ο Ερντογάν δεν είναι τρελός, λειτουργεί με ατζέντα εδώ και 20 χρόνια"

Την πολιτική που ακολουθεί ο τούρκος πρόεδρος, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, ανέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να φτάσει να αντικαταστήσει τον τουρκικό εθνικισμό με τον ισλαμοεθνικισμό, ακολουθεί με συνέπεια ένα σχέδιο 20 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση. Ο Ερντογάν δεν είναι τρελός, ακολουθεί με φοβερή μεθοδικότητα μια συγκεκριμένη ατζέντα. Θέλησε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι είχε στο μυαλό του από την αρχή. Πρόκειται για μια ατζέντα που την έχει ακολουθήσει με μεγάλη συνέπεια εδώ και 20 χρόνια», τόνισε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Όταν φτάνουμε να αντικαταστήσει τον τουρκικό εθνικισμό με έναν ισλαμοεθνικισμό, αυτό θέλει καιρό. Θέλει κόπο, θέλει να γαλουχήσεις μια ολόκληρη γενιά, να πάρεις μαζί σου ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου της Τουρκίας και να το κάνεις δικό σου και φτάνουμε τώρα να κάνει μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Η Ελλάδα, αυτό που πρέπει να κάνει, ως σοφός Νέστωρας της Δύσης και όχι ως Κασσάνδρα, είναι να μιλήσει δυνατά και καθαρά για να καταλάβουν και οι άλλοι τι συμβαίνει.

Υπάρχουν χώρες, που έχουν κυβερνήσεις, όπως η Αυστρία, που αντιλαμβάνονται το εξής, ότι τα αγαθά της ανοιχτής κοινωνίας, δηλαδή να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, χωρίς καμία διάκριση, όσον αφορά στο φύλο, στη ταυτότητα, σε οποιαδήποτε προτίμηση και οποιοδήποτε χαρακτηριστικό, για να επιβιώσουν αυτές οι κοινωνίες, θα πρέπει ενδεχομένως να ορθώσουν τείχη και να περικλειστούν.

Γιατί αυτό που καταλαβαίνουμε με αυτό που κάνει ο Ερντογάν, είναι ότι αυτό το οποίο ο Έλληνας, με την καλή του καρδιά, είπε στην αρχή προσφυγικό, μετά μεταναστευτικό, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό μια οπλοποιημένη μετακίνηση πληθυσμού, η οποία τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, έτσι ώστε να δημιουργήσει συνθήκες μέσα στις κοινωνίες μας, που μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελος αυτού του μεγάλου νέου ισλαμικού ονείρου του Ερντογάν».

«Για άλλη μια φορά ο Ερντογάν μας το κάνει εύκολο εμάς που κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως βγήκε χθες και είπε ότι αυτό είναι ένας χαιρετισμός της ιεράς του πόλης προς τη Μπουχάρα στο Ουζμπεκιστάν, μέχρι την Ανδαλουσία στην Ισπανία. Φράσεις όπως “θα σημάνει την ανατολή του νέου μεγάλου ισλαμικού πολιτισμού, όλο το Ισλάμ ένα έθνος”, δεν είναι παράφρον. Ο άνθρωπος έχει πλάνο», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Είναι πολλές ατζέντες τις οποίες κυνηγάει μαζί ο Ερντογάν. Μακάρι να είναι απατεώνας, μπορείς να τον αντιμετωπίσεις πιο εύκολα από έναν τρελό ιδεολόγο. Κι αν αυτός είναι απατεώνας, οι χιλιάδες επί χιλιάδων που τον ακολουθούν και ενδεχομένως εκείνοι που τον ακούν με προσοχή και θετικά αυτά τα οποία λέει και έρχονται να διεκδικήσουν και να γίνουν κομμάτια των κοινωνιών μας δεν πρέπει να μας απασχολούν.

Το λεγόμενο μεταναστευτικό έχει της κίνησης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αλλά του διαγγέλματος που τη συνέδεσε, είμαστε αναγκασμένοι να το δούμε με άλλο μάτι. Οι ΜΚΟ που καμώνονται πως σώζουν ανθρώπους, δίνουν τα στίγματα των πλωτών του λιμενικού, της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού από τουρκικά uav στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι απλές και αθώες, είναι συνεργάτες της εφαρμογής του νεοισλαμικού σχεδίου του Ερντογάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ