Ελληνοτουρκικά

Το απόλυτο φιάσκο: Ο Ιταλός διοικητής έδινε εντολές στην Φ/Γ ''ΣΠΕΤΣΑΙ'' από την... Ρώμη

Mόνο η Ελλάδα αντιστέκεται στην τουρκική εισβολή στην Λιβύη, καθώς όπως φαίνεται η ΕΕ αδιαφορεί πλήρως. Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη, το εμπορικό πλοίο Cirkin, βρίσκεται ''μία ανάσα'' από τις ακτές της Λιβύης.


Η παρουσία της Τουρκίας με συνολικά επτά φρεγάτες στην Λιβύη, ένα πλοίο υποστήριξης και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν και την ύπαρξη και ενός υποβρυχίου δείχνουν ότι πλέον ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ;

Η συνοδεία με τρεις φρεγάτες του φορτηγού πλοίου Cirkin, με σημαία Τανζανίας δείχνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφοντας επίδειξη γοήτρου στην Επιχείρηση IRINI, που είναι κακέκτυπο στρατιωτικής επιχείρησης. 

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» από μόνη της δεν ήταν δυνατό να ενεργήσει χωρίς την διαταγή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της επιχείρησης «IRINI», του Ιταλού Ναυάρχου, ο οποίος γύρισε πίσω το ελικόπτερο Aegean Hawk και η μόνη οδηγία που έδωσε στον κυβερνήτη του «ΣΠΕΤΣΑΙ» είναι να γίνει «σκιά» του εμπορικού πλοίου. 

Και μπορεί στην Αθήνα να τα βλέπουν όλα αυτά, να ενημερώνουν και να καταγγέλλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα όσα πράττει η γείτονα στη Λιβύη, όμως αυτό που εισπράττεται τελικά είναι η απόλυτη απραξία. Το περιστατικό της Τετάρτης είναι το πιο χειροπιαστό δείγμα του τι είναι στην πραγματικότητα η επιχείρηση «IRINI» που ευαγγελίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κίνηση της Τουρκίας, λίγες ώρες μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας, φαίνεται ότι έρχεται για να προλάβει ενδεχόμενες εξελίξεις με πιθανή ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου.

Όπως είχαμε αποκαλύψει στο Πενταπόσταγμα, η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ ήταν η μόνη μονάδα που έπλεε στην περιοχή από την στιγμή έναρξης της επιχείρησης IRINI.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ιταλικό πλοίο διοίκησης, που υποτίθεται ότι από το πρωί της Τετάρτης έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή, είναι εν όρμω σε ιταλικό λιμάνι και ίσως αποπλεύσει για το Λιβυκό Πέλαγος στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Η Γαλλία προς το παρόν δεν έχει δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το τι προτίθεται να κάνει, έχοντας αποσύρει την φρεγάτα Jean Bart εδώ και μία εβδομάδα.

Αίνιγμα παραμένει και η στάση της Γερμανίας, η οποία πλέον έχει επιλέξει την τακτική των λόγων και όχι των πράξεων. 

Υπό αυτές τις συνθήκες και με την Ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται στη Μεσόγειο μόνη της, γιατί η Τουρκία να μην επαναλάβει ένα ακόμη προκλητικό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο ώστε ν’ ανεβάσει την ένταση; Ή μάλλον και να το πράξει γνωρίζει ότι κανείς δεν θα την εμποδίσει…

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ