Ελληνοτουρκικά

Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: Kανονικά φυσίγγια χρησιμοποίησαν οι στρατοχωροφύλακες στον Έβρο - ''Βάσεις'' στο ποτάμι στήνει η Άγκυρα

Oι Tούρκοι δεν άντεξαν την συντριβή στον Έβρο και όπως γαίνεται ''διψάνε'' για μία νέα συντριβή στα σύνορα. Η Ελλάδα έδειξε πριν λίγο διάστημα πως όταν θέλει μπορεί, αιφνιδιάζοντας πλήρως την Άγκυρα. 

Ταυτόχρονα οι ΕΔ βρίσκονται σε συνεχή συναγερμό και οχυρώνουν με κάθε τρόπο την περιοχή στον ποταμό Έβρο, ο οποίος χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και τα τμήματα όπου οι δύο χώρες διαθέτουν προγεφυρώματα, με αναχώματα, διάφορα εμπόδια και διπλά συρματοπλέγματα. 

Οι Τούρκοι πριν λίγα 24ωρα, όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, προχώρησαν μέσα στη νύχτα σε καταιγισμό με πυρά κατά ριπάς προς την Ελληνική πλευρά. Και μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των έμπειρων στελεχών της ΕΛΑΣ αλλά και του Στρατού Ξηράς που συγκροτούσαν τη συγκεκριμένη περίπολο οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες χρησιμοποίησαν όχι αβολίδωτα όπως σε άλλες περιπτώσεις αλλά πυρομαχικά μάχης δηλαδή κανονικά φυσίγγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική στρατοχωροφυλακή έχει εγκαταστήσει τμήματά της σε σκηνές ακριβώς δίπλα από το ποτάμι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικότερα, στις 22.20, βράδυ Πέμπτης, εμφανίστηκαν δύο λέμβοι, στις οποίες επέβαιναν τέσσερις άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (σ.σ.: δύο σε κάθε λέμβο). Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν απρόκλητα στον αέρα, χωρίς να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν. 

Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν. Δύο ώρες μετά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. 

Όλα δείχνουν πως η Τουρκία, λόγω της εσωτερικής κρίσης είναι έτοιμη για όλα και ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις μετακινήσεις ομάδων μεταναστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε περιοχές κοντά στα σύνορα.  

Προς το παρόν η Τουρκία δεν έχει δείξει προθέσεις για μαζική μετακίνησή τους προς την Ελλάδα, όπως είχε πράξει στο τέλος Φεβρουαρίου στις Καστανιές. Το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα δεν έχει στο παραμικρό χαλαρώσει τα μέτρα επιτήρησης των συνόρων και κυρίως το ότι οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί παραμένουν στον Έβρο, λέει πολλά για την κατάσταση.
 

Οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να συνδεθούν με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει ο κορονοϊός στην Τουρκία, σε κάθε περίπτωση πάντως κανείς δεν μπορεί να σημάνει λήξη συναγερμού. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ