Ελληνοτουρκικά

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων - Kεμαλιστές σε Ερντογάν: ''Να εφαρμόσουμε τον εθνικό μας όρκο-Στρατηγικής σημασίας η Κύπρος!''

Νέες απειλές μας έρχονται από την Τουρκία, αυτή την φορά από τους Κεμαλιστές και συγκεκριμένα τον έτερο Ναύαρχο ε.α.Cem Gürdeniz, ( μετά τον Ναύαρχο ε.α. Cihat Yayci)  ο οποίος μας μιλά ξεκάθαρα για προσπάθεια επιβολής του τουρκικού εθνικού όρκου στην Α.Μεσόγειο.    

Οι Τουρκοί απειλούν ξεκάθαρα την χώρα μας ότι αν δεν αποδεχθεί τα σχέδιά τους, τότε θα φτάσουμε σε πιθανή στρατιωτική ρήξη.

Δεν θέλουν όμως ούτε οι Τούρκοι ένα τέτοιο σενάριο και προσπαθούν με την άσκηση ψυχολογικής βίας και διάφορα “επεισόδια” στο Αιγαίο, να επιβληθούν στην Ελλάδα χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά ακολουθώντας την γνωστή ρύση του σοφού Κινέζου θεωρητικού του πολέμου Σου Τζου.

Μεγάλα λόγια και απειλές πάντα ξεστόμιζαν οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι στην ιστορία τους, σήμερα ένας λόγος παραπάνω, αφού διεκδικούν κάτι που δεν τους ανήκει με καμία νομολογία ή συνθήκη στην Α.Μεσόγειο.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κεμαλιστής Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz ομιλεί για νέα περίοδο “Κεμάλ Ατατούρκ”, θέλοντας να προκαλέσει την ελληνική πλευρά.

Ο ίδιος αναφερόμενος για την Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Δεν είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την “δικαιοδοσία” που δηλώσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτήν την περιοχή της τουρκικής ΑΟΖ θα πρέπει να την προστατεύσουμε με ένα νέο εθνικό σύμφωνο.

Ίσως  υπάρξουν πόλεμοι για το νερό σε 10-15 χρόνια από τώρα. Ακόμα και τώρα, ένα μπουκάλι νερό είναι πολύ πιο ακριβό από ένα μπουκάλι λάδι, ενώ έχουμε παράλληλα αύξηση του πληθυσμού".

Ο Τούρκος Ναύαρχος κατηγορεί τον ηγέτη του Ψευδοκράτους ότι θέλει ανεξάρτητη Κύπρο, εκδιώκοντας την Τουρκία.   

“Η Κύπρος είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία, και «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός τομέας της Τουρκίας.

Η “Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο” ( έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι την εισβολή του Αττίλα το 1974), ήταν η πιο επιτυχημένη κίνηση στην ιστορία της Τουρκίας. Η μεγαλύτερη προδοσία απέναντι σε αυτό το επίτευγμα ήταν το Σχέδιο Ανάν. Αν το Σχέδιο Ανάν είχε περάσει, οι Έλληνες θα έκαναν κουμάντο σήμερα.

Υπάρχουν όμως ακόμα εκείνοι που συνεχίζουν αυτήν την προδοσία σήμερα. Ο Mustafa Akıncı έχει ένα σχέδιο για την εξάλειψη της ΤΔΒΚ. Οι εκλογές στην ΤΔΒΚ μπορεί λόγω πανδημίας να αναβλήθηκαν για 6 μήνες, αλλά ελπίζω να νικήσει ο εθνικιστής υποψήφιος και να χάσει ο αυτονομιστής Μουσταφά Ακιντζί”κατέληξε ο ίδιος.

Ο Τούρκος Ναύαρχος ολοκλήρωσε τα λόγια του ως εξής:

"Συγχαίρω τους νέους μας και είμαι περήφανος για όλους εσάς. Οι νέοι μας είναι οι φρουροί της Γαλάζιας Πατρίδας. Μείνετε μακριά από το ιό coronavirus. Δουλέψτε, διαβάστε, φροντίστε την οικογένειά σας και τον εαυτό σας. Είστε η γενιά που θα πάει την Τουρκία πέρα από τον ορίζοντα της Θάλασσας”.

Ο θεωρητικόςς ιδρυτής της «Γαλάζιας Πατρίδας» Ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ έχει βάλει στο «στόχαστρο» περίπου153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες  στο Αιγαίο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο  που από το 2006, είχε μιλήσει για τη «Γαλάζια Πατρίδα», παρουσιάζοντας και αναλύοντας στο ομώνυμο βιβλίο του («Mavi Vatan») όλες τις παράλογες διεκδικήσεις της χώρας του στο Αιγαίο Πέλαγος και την Α. Μεσόγειο.

Σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” και ποιος είναι ο στόχος της.

Ο όρος “Γαλάζια Πατρίδα” αφορά περιοχές που επιθυμεί η Άγκυρα να τεθούν υπό τουρκική ναυτική δικαιοδοσία και εθνική κυριαρχία, όπως χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, που συνιστούν ουσιαστικά μια δεύτερη “πατρίδα” στη θάλασσα η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας στο εγγύς μέλλον για την Τουρκία, καταλαμβάνοντας όμως περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ.

Το σχέδιο αυτό όπως και πολλές άλλες τουρκικές επιδιώξεις θα ακυρώσουν στην πράξη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που εξέπληξαν την Άγκυρα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα, για αυτό και όλοι αυτοί οι Τούρκοι θεωρητικοί προπαγανδίζουν και απειλούν την χώρα μας, διότι πολύ απλά δεν επιθυμούν πραγματικά καμία σύγκρουση μαζί μας, η οποία θα είχε  καταστροφικά αποτελέσματα στην ίδια την χώρα τους και την “πολυποίκιλη” εθνολογικά σύνθεση της.
     
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...