Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε ετοιμότητα ΠΝ & Λιμενικό: Πρωτόγνωρη κινητοποίηση τα τελευταία 24ωρα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Η Τουρκία αλλάζει τακτική στο Αιγαίο και σχεδιάζει να στείλει το επόμενο διάστημα δεκάδες μετανάστες. Βέβαια τα όνειρα Ερντογάν θα μείνουν μόνο στα ''χαρτιά''. 

Ήδη όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, τουρκικό ΜΜΕ με χάρτη-σοκ, μας παρουσιάζει τις περιπτώσεις κορονοϊού που είναι έντονες όπως φαίνεται στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού και ειδικά στις περιοχές Yalıkavak και Gökçebel, αλλά και στις γειτονιές Ortakent-Yahşi και Turgutreis καθώς και στο κέντρο της πόλης της Αλικαρνασού. 

Η Αθήνα περιμένει νέες απόπειρες με αποστολή μεταναστών από τους Τούρκους και παίρνει τα μέτρα της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν πιθανόν αυτό που ξεκίνησαν στον Έβρο και θα επιχειρήσουν να το επεκτείνουν εκεί που έχουν συμφέρον να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά, δηλαδή στην περιοχή των Δωδεκανήσων, μόνο που οφείλουν να λογαριάσουν ότι τους αναμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.

Έτσι λοιπόν, σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Πολεμικό Ναυτικό. Επιχειρεί ταυτόχρονα σε πολλαπλά «μέτωπα» και σε όλες της θαλάσσιες περιοχές εθνικών συμφερόντων από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο αλλά και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Newpost.

Ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να απλώσει μαζί με το Λιμενικό ένα μεγάλο «δίχτυ» προστασίας στα ακριτικά μας νησιά έναντι ενδεχόμενης προσπάθειας μαζικής απόβασης μεταναστών. Να αποτρέψει δηλαδή μια νέα μετά τον Έβρο ασύμμετρη επίθεση δια θαλάσσης αυτή τη φορά έχοντας να επιτηρήσει εκατοντάδες μίλια συνόρων στο Αρχιπέλαγος.

Ταυτόχρονα Μονάδες του Στόλου έχουν αναλάβει να επιτηρούν κάθε «ύποπτο» εμπορικό πλοίο το οποίο πλέει προς τα ελληνικά νησιά και να σπεύσουν όπου χρειαστεί όπως έκανε κανονιοφόρος πριν από δύο εβδομάδες κοντά στο Αγαθονήσι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είτε πρόκειται για πλοία-«φαντάσματα», το οποία μεταφέρουν ενδεχομένως μετανάστες, είτε για πλοία τα οποία φορτωμένα με όπλα κατευθύνονται προς τη Λιβύη. Ακόμα και το σενάριο αντιμετώπισης «στημένου» ναυαγίου, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν, βρίσκεται στον σχεδιασμό των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.

Και δεν σταματά εδώ η αποστολή των πλοίων του Στόλου αφού βασικό τους μέλημα αποτελεί πάντα η παρακολούθηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο όπως και των ερευνητικών σκαφών των γειτόνων. Πέντε φρεγάτες έχει στείλει η Άγκυρα ανοιχτά της Λιβύης ενώ πολλά πλοία του στόλου της έχουν βγει έξω από τους ναυστάθμους προφανώς σε μια ιδιότυπη καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ