Ελληνοτουρκικά

Βιολογική ''βόμβα'' στα παράλια: ''Βράζει'' από τον κορονοϊό η Αλικαρνασσός - Τουρκικό σχέδιο εξάπλωσης του ιού στα νησιά μας

Την στιγμή που η κ. Μπακογιάννη μας λέει πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την κατάσταση απέναντι από τα νησιά μας, τουρκικό ΜΜΕ με χάρτη-σοκ, μας παρουσιάζει τις περιπτώσεις κορονοϊού που είναι έντονες όπως φαίνεται στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού και ειδικά στις περιοχές Yalıkavak και Gökçebel, αλλά και στις γειτονιές Ortakent-Yahşi και Turgutreis καθώς και στο κέντρο της πόλης της Αλικαρνασού.

Τονίζεται δε ότι παρά τα ληφθέντα μέτρα, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων συνεχίζεται ειδικά σε αυτήν την περιοχή.

Σε ειδικό χάρτη εμφανίζονται οι θέσεις και ο αριθμός των περιπτώσεων και με μωβ χρώμα αναφέρεται η μέτρια πυκνότητα κρουσμάτων, ενώ με κόκκινο χρώμα εμφανίζονται η περιοχή όπου υπάρχουν πλέον πολλά κρούσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση δίπλα από την περιοχή των Δωδεκανήσων, αν και εφόσον υπάρξουν και άλλες πιθανόν ροές προς την ελληνική πλευρά.

Μέχρι τώρα έχουμε δύο τουλάχιστον αποτυχημένες προσπάθειες από τουρκικής πλευράς κατά τις προηγούμενες ημέρες για  να εισέλθουν βάρκες με μετανάστες στην περιοχή αυτή, οι οποίες αποκρούστηκαν από το ελληνικό λιμενικό και πολεμικό ναυτικό.     

Πληροφορίες και δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η Τουρκία στοχεύει εκτός όλων των άλλων και την περιοχή των Δωδεκανήσων, θέλοντας να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα μεσούσης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΘΑ έχει “απλώσει” τα πολεμικά μας πλοία ενισχύοντας την δύναμή του προς αντιμετώπιση του οργανωμένου όπως όλα δείχνουν τουρκικού σχεδίου.

Υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν την Τουρκία να έχει στοχοποιήσει πιθανόν και το Καστελόριζο, ενώ φέρεται να έχουμε συγκέντρωση και στην περιοχή της Αττάλειας, ενός σημαντικού αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Στην περιοχή των νησιωτικών συμπλεγμάτων της χώρας μας έχουμε ταυτόχρονα και μεγάλη επαγρύπνηση τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής επάνδρωσης όσο και σε επίπεδο ναυτικών μέσων.

Η Τουρκία πιθανότατα να επιχειρήσει να εξάγει “προβλήματα” προς την Ελλάδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο αντιμετωπίζει και μια μεγάλη οικονομική κρίση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία είναι φορείς του ιού, αλλά μόνο και μόνο που θα επιχειρηθεί πιθανότατα να μετακινηθούν όλοι αυτοί από περιοχές που “βράζουν” στην κυριολεξία προς τα νησιά μας, φτάνει και περισσεύει.

Τα ελληνικά νησιά εδώ και τόσο μεγάλο διάστημα βρίσκονται σε πολύ κατάσταση σε σχέση με την πανδημία μετά την αποτελεσματική λήψη έγκαιρων μέτρων και δεν πρέπει με τίποτα να κινδυνεύσει η ομαλή πορεία της όλης καταστάσεως.   

Αλλά οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν πιθανόν αυτό που ξεκίνησαν στον Έβρο και θα επιχειρήσουν να το επεκτείνουν εκεί που έχουν συμφέρον να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά, δηλαδή στην περιοχή των Δωδεκανήσων, μόνο που οφείλουν να λογαριάσουν ότι τους αναμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.

Δείτε τον χάρτη στο Gallery:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ