Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αποστολή κατασκοπείας στην Κύπρο: Τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως επιχειρεί στην Α. Μεσόγειο

Εν μέσω πανδημίας η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζει να προκαλεί από τον Έβρο έως την Κύπρο, δείχνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου κατά του ελληνισμού, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδου για όλο τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγο, ένα τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως Boeing E-7T (13-001) που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Ικονίου πραγματοποιεί αποστολή κατασκοπείας νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Μιλάμε για αεροσκάφος που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες κατασκοπείας, παρακολούθησης και εντοπισμού επίγειων στόχων και όχι για τα συνήθη αεροσκάφη CN-235.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που ασχολείται με τις πτήσεις αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο, αυτήν την εβδομάδα, κάθε μέρα παρακολουθούμε παρόμοιες αποστολές σε αυτόν τον τομέα ειδικά από την τουρκική πλευρά.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν πιθανόν κάτι σημαντικό εν μέσω της σφοδρότατης πανδημίας του ιού που μαστίζει, μεταξύ άλλων, και την τουρκική ενδοχώρα, κατά Ελλάδας και Κύπρου.
 
Πριν τέσσερις ημέρες εντοπίστηκαν 30 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο από δύο τουρκικά F-16 και ένα CN-235.

Μετά την επιδρομή των μεταναστών και των προσφύγων στον Έβρο, τώρα εντοπίζονται ξανά παραβιάσεις τόσο του ελληνικού όσο και του κυπριακού εναέριου χώρου, ενώ το περίεργο είναι η συνεχής παρουσία τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων οχημάτων.

Τι καταγράφουν με τόση σπουδή οι Τούρκοι στα νησιά μας και στην κυπριακή επικράτεια;

Ετοιμάζονται να αποστείλουν εν μέσω πανδημίας το πλωτό γεωτρύπανο με πολεμικά πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο ξανά;

Γιατί τουρκικά ΜΜΕ διατρανώνουν συνεχώς ότι παρά την πανδημία τα πολεμικά πλοία των “στόλων τους” (Αιγαίου-Μαύρης θάλασσας και Μεσογείου) θα κινούνται κανονικά;

Δεν υπολογίζουν τους Τούρκους πολίτες που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε μέρα ή μήπως θέλουν να εξάγουν πιθανόν την κρίση αυτή κάπου αλλού;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα αλλά οι απαντήσεις ευρίσκονται στην Άγκυρα στο Σαράι του Σουλτάνου, που αντιμετωπίζει τις 10 ”πληγές του Φαραώ” και πιθανότατα να αναζητήσει κάπου αλλού να ρίξει το “φταίξιμο” για όλα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρτης που δημοσιεύθηκε σήμερα στο σύνολο σχεδόν του τουρκικού τύπου δείχνει ότι οι δίοδοι που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία στην Τουρκία διήλθαν από Βουλγαρία και Ελλάδα, αγνοώντας εσκεμμένα το Ιράν.

Πρόκειται σαφώς για “μαύρη προπαγάνδα” η οποία διασπείρεται πιθανόν πριν από κάποια σχεδιασμένη ενέργεια. Η Ελλάδα σαφώς και δεν έχει σχέση με τα κρούσματα του ιού στην Τουρκία, αλλά η έμμεση στοχοποίηση της σημαίνει ότι εκεί στην Άγκυρα έχουν χάσει τελείως το μυαλό τους και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με άρθρο μας, η Τουρκία φέρεται ότι θα εντείνει τις εργασίες γεώτρησης μετά την αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου (μετά τα Fatih και Yavuz), το οποίο έχει καταπλεύσει στην περιοχή Silifke Tasucu στην Μερσίνα και εξακολουθεί να αναμένει οδηγίες στα ανοικτά των ακτών.

Το νέο πλοίο που κατασκευάστηκε στη Νότια Κορέα έχει τη δυνατότητα γεώτρησης μέχρι και 3 χιλιάδες μέτρα, έχοντας το όνομα Kanuni, ενώ πριν χρησιμοποιούνταν για τον ίδιο λόγο από την εταιρεία Petrobras στη Βραζιλία έως το 2015.

Μετά τον ερχομό στην Τουρκία, ο υπουργός ενέργειας και Φυσικών πόρων Φατίχ Ντομνέζ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι 35 υπάλληλοι της εταιρείας  TPAO έχουν αποσυρθεί από το πλοίο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

''Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τα μέτρα για τον ιό Covid-19, θα αρχίσει η διαδικασία συντήρησης, ενημέρωσης και ανάπτυξης του πλοίου μας για έρευνες. Η αποστολή μας στην Α.Μεσόγειο θα ξεκινήσει με την ισχυρή βούληση του Προέδρου μας το συντομότερο δυνατόν''.

Πρόκειται σαφέστατα για τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, για το τι προτίθεται να κάνει η Τουρκία αμέσως μετά το διάστημα της καραντίνας λόγω του ιού.

 

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ