Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Tαυτόχρονη ''εισβολή'' σε Αιγαίο & Έβρο: Η Τουρκία έστειλε κατασκοπευτικό ''μία ανάσα'' από την Χίο - Σε ετοιμότητα η ΠΑ

Η Τουρκία και σήμερα έστειλε UAV στον Έβρο πριν λίγες ώρες. Τα Bayraktar σηκώθηκαν από την βάση Kesan Havalaani και έκαναν ''βόλτες'' κατά μήκος των συνόρων.  

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Νωρίτερα όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, σε βίντεο που δημοσίευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ,  Bayraktar TB2 παρακολουθούν τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα στο βίντεο δείχνουν πως ''κλειδώνουν'' θέσεις, προχωρώντας σε σε μία άκρως προκλητική κίνηση. 

Ταυτόχρονα είχαμε πρόκληση από την Άγκυρα και στην Χίο, καθώς έστειλε κατασκοπευτικό του Ναυτικού ATR72-600, το οποίο μάλιστα πέταξε εντός του ελληνικού FIR. 

Πρόκειται για μία πτήση-''θρίλερ'', καθώς την ίδια στιγμή στην περιοχή πετούσε αεροπλάνο της FRONTEX, το οποίο έχει αναλάβει την επιτήρηση για την παρακολούθηση των μεταναστευτικών ροών. 

Μάλιστα χθες στον ουρανό της Χίου πέταξαν ελληνικά F16. 

O στόχος της Άγκυρας ξεκάθαρος. Η καταγραφή των θέσεων των ελληνικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων και ο ταυτόχρονος εμποδισμός των επαναπροωθήσεων αλλοδαπών που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. 
 
Ταυτόχρονα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο βρίσκονται συνολικά 13 αστυνομικοί από την Αυστρία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για την ομάδα Cobra, η οποία είναι η αντίστοιχη της ελληνικής ΕΚΑΜ.

Οι Αυστριακοί αστυνομικοί ήρθαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη Βιέννη.

Οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει στην ανάπτυξη αυστριακών δυνάμεων στον Έβρο, όπως και στην αποστολή χρηματικής βοήθειας, ύψους 1 εκατ. ευρώ, στα νησιά του Αιγαίου. 

Οι επόμενες μέρες είναι αρκετά κρίσιμες, με την Τουρκία να ανοίγει πολλά μέτωπα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...