Έβρος, φωτιές
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Υβριδική" επίθεση Τούρκων & μετανάστων στον Έβρο: Δακρυγόνα και πέτρες κατά των Ελλήνων στρατιωτών

Συνεχίζεται ο αγώνας για την προστασία των ελληνικών συνόρων στον Έβρο από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και την αστυνομία, καθώς από την τουρκική πλευρά πραγματοποιούνται ρίψεις δακρυγόνων και πετρών από μετανάστες και Τούρκους στρατιώτες.

Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 την Πέμπτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου, καθώς μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Την ίδια στιγμή, σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις. Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου έχουν χουν συλληφθεί 351 άτομα και μποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ