Ελληνοτουρκικά

Επιχείρηση ''Ασπίδα της Μεσογείου'' από την Άγκυρα: Τούρκοι & Πακιστανοί σε κοινή άσκηση - Σε ετοιμότητα το ΠΝ

Επιβεβαιώνεται πλήρως το άρθρο μας προ ημερών, με Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ να προκαλούν για άλλη μία φορά.

Πάντως η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της και σύμφωνα με το ΓΕΝ από 5-6 Μαρτίου 2020, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση της Διοίκησης Υποβρυχίων “ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ” στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους, κατά την οποία εκτελέστηκε βολή τορπίλης γυμνασίων από το Υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ» κατά στόχου επιφανείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των Υποβρυχίων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1237278772501544960

Η Πακιστανική Κορβέτα τώρα, παραμένει έμφορτη με πυραύλους στο Αιγαίο πέλαγος και την Α.Μεσόγειο, για να συμμετάσχει στην τουρκική ναυτική επιχείρηση "Ασπίδα  της Μεσογείου", με την  οποία οι Τούρκοι θέλουν να ελέγξουν μαζί με το πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν τις θάλασσές μας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία Πακιστανική μονάδα επιφανείας συμμετέχει σε αμιγώς τουρκική ναυτική επιχείρηση (όχι άσκηση όπως τεχνηέντως αφήνουν να υπονοηθεί οι Τούρκοι), ερχόμενοι σε αντίθεση με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Η παρουσία των Πακιστανών έφερε ξανά στην επιφάνεια την προσφάτως υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο  Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ερντογάν και Ι. Χάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1236231655494488064

Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό  βλέπουμε αυτό το "έργο" στον Έβρο με την συνδρομή ισλαμιστών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.  

 

Παράλληλα το ΑΚΡ ξεσηκώνει  τον τουρκικό λαό για το σχέδιο ''Γαλάζια Πατρίδα'', αλλά και με διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ενώ υπάρχουν και τουρκικές “φωνές” που μιλούν για μποϊκοτάζ των Τούρκων τουριστών προς τα ελληνικά νησιά.

https://twitter.com/Bahriye1773/status/1236742192103927809

Μιλάμε για το άκρων άωτον του τουρκικού παραλογισμού, να μας απειλούν οι Τούρκοι ουσιαστικά με οικονομικό μποϊκοτάζ, αντί να τους κλείσουμε εμείς τα σύνορα και να μην εισέρχεται τίποτα προς Ευρώπη και Ελλάδα.

“Αυτό το καλοκαίρι, θα δείτε το πραγματικό μποϊκοτάζ, όταν δεν θα έρχονται Τούρκοι στα νησιά του Αιγαίου, και κανένας τουρίστας από την δύση δεν θα επισκέπτεται την Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού.


Η ελληνική οικονομία - χωρίς βιομηχανία - θα καταρρεύσει ...”, αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα, στα πλαίσια τουρκικής προπαγάνδας, ξεχνώντας να μας πει ότι η μη ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία είναι “έργο” της τουρκικής κυβέρνησης και όχι η πραγματικότητα, που δεν δύναται να αποκρυφτεί για πολύ ακόμα.    

Η τουρκική Ένωση Νεολαίας (TGB), στις 15 του Μάρτη του 2020, στα Δαρδανέλλια, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  για τον  “σεβασμό στην Γαλάζια Πατρίδα παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την μάχη της Καλλίπολης".

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...