Ελληνοτουρκικά

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία: Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ κατά του Ελληνισμού


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο βρίσκονταν εδώ και μέρες πακιστανικό πολεμικό πλοίο μαζί με τουρκικά στα πλαίσια ασκήσεων.

Η Άγκυρα βάζει πλέον και το Ισλαμαμπάντ στο παιχνίδι των προκλήσεων, κάτι που πρέπει να προσέξει η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Ο Ερντογάν στήνει έναν άξονα, που σκοπό έχει να πλήξει τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Οι Τούρκοι επιδιώκουν πάση θυσία να προκαλέσουν στο άμεσο μέλλον πολεμικό επεισόδιο στα όρια τριών ΑΟΖ (Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου) στην Α.Μεσόγειο, με σαφή στόχο την διακοπή αρχικά των ερευνών και την διενέργεια «συζητήσεων» για τον έλεγχο της περιοχής. 

Πριν λίγες ημέρες, όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα, συναντήθηκαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγός Γκεάν Γκάσαρ Γκιλέρ και ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στρατηγός Qamar Javed Bajwa, στο αρχηγείο του στρατού του Πακιστάν και αυτό έχει την σημασία του.

Τις τελευταίες ημέρες οι δύο χώρες πραγματοποίησαν  μεγάλης κλίμακας άσκηση με την ονομασία «Ανατολική Μεσόγειος 2019».

Εν συνεχεία, η φρεγάτα «Μπαρμπαρός» και δύο πυραυλάκατοι μαζί με την πακιστανική φρεγάτα «Αλαμγκίρ», πραγηματοποίησαν την άσκηση με την ονομασία «Τουργκούτ Ρέις», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα. 

Μάλιστο το Τουρκικό Υπουργείο αποδέσμευσε και εικόνες από την άσκηση.

Δείτε εικόνες:

Τα πλοία είχαν ως βάση τους τον ναύσταθμο του Ακσάζ.

Η έκταση της βάσης σήμερα είναι 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιλαμβάνοντας ένα μεγάλο εύρος υποδομών. Στη βάση Ακσάζ έχουν την έδρα τους και δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι η SAS (Sualtı Savunma, Υποβρύχια Άμυνα) του Πολεμικού Ναυτικού. Η δεύτερη μονάδα ειδικών δυνάμεων που έχει έδρα εκεί είναι η SAT (Su Altı Taarruz, Υποβρύχιες Επιθέσεις). 

Δείτε εικόνες:

Οι εξελίξεις τρέχουν πλέον και σίγουρα η ένταση θα ανέβει και άλλο στην Α.Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος όπως δείχνουν τα πράγματα να προχωρήσει για να υφαρπάξει μέρος της ελληνικής, κυπριακής  και αιγυπτιακής ΑΟΖ, η ηγεσία των ΕΔ πρέπει και είναι όπως πάντα σε ετοιμότητα.
https://twitter.com/tcsavunma/status/1198186511633661952?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1197438755700903937?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

S-350 Vityaz
Ένοπλες Συρράξεις 0

Παγκόσμια Πρωτιά: Το ρωσικό υπερόπλο S-350 κατέρριψε ουκρανικό αεροσκάφος σε αυτόματη λειτουργία-Είναι καλύτερο από τον Patriot; (Εικόνες)

Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιτυχίες τους στην περιοχή της Αβντίικα, αφού...