Ελληνοτουρκικά

Οδεύουμε προς μεγάλη κρίση: Τουρκικό θωρακισμένο όχημα προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο! - Βίντεο

Νέα τεράστια πρόκληση είχαμε από την Τουρκία στα σύνορα, όπου μαζί με τους μετανάστες προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες κρίσης.

Και νέα βίντεο ντοκουμέντα που αποδεκνύουν την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Τουρκία στα σύνορα στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα νέα βίντεο, που καταγράφηκαν χθες το βράδυ, φαίνεται ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Το θωρακισμένο όχημα διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=CETXnnLDOFQ&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=foQM7LL6o34&feature=emb_title

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά


Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποτίμηση της κατάστασης στον Έβρο και τα νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλ. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ. Κλιάρης, ο Διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, του Στρατού και του Λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα και συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ