Ελληνοτουρκικά

Kρίση προ των πυλών: Παρατάσσεται στον Έβρο η τουρκική Στρατοχωροφυλακή - Αλλοδαποί κάνουν τρύπες στον φράχτη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, που επιβεβαιώνει την χθεσινή μας αποκάλυψη, 1000 Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν χθες τη νύχτα στον Εβρο.
 
Η μαζική ρίψη καπνογόνων το πρωί στις Καστανιες, θεωρούν από την ελληνική πλευρά ότι έγινε για αντιπερισπασμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις κατάλληλες θέσεις, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Εν τω μεταξύ, αναταραχή φαίνεται πως επικρατεί μεταξύ των μεταναστών στην τουρκική πλευρά, απέναντι από τις Καστανιές, στο Παζάρ Κουλέ. Μετανάστες ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα και ανά διαστήματα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Στην περιοχή έχει στηθεί εξάλλου ένας μεγάλος καταυλισμός από τους μετανάστες που συγκεντρώθηκαν από τη στιγμή που η Τουρκία διαμήνυσε ότι ανοίγει τα σύνορα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο καταυλισμός είναι πλέον ορατός και από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στις Καστανιές, «συντονίζονταν από drones».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι επιθέσεις γίνονται «από την τουρκική αστυνομία για να βοηθήσουν τους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα».

«Έχουμε δει ότι ρίχνονται καπνογόνα και την ίδια στιγμή κάποια άτομα μοιράζουν κόφτες στους μετανάστες για να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

https://twitter.com/BasedPoland/status/1235826195582701570https://twitter.com/akrokentrwos/status/1235838023511629824

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...