Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός πάνω από τον Έβρο: Τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε πτήση επιτήρησης - Βίντεο

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, όπου τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε πτήση επιτήρησης.

Το ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Παζάρ Κουλέ» στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ προσέγγισε σε κοντινή απόσταση τον φράκτη στη μεθοριακή γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την τουρκική πλευρά, άλλωστε, βρίσκονται εγκατεστημένοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να διέλθουν στην Ευρώπη μέσω του Έβρου.

Δείτε το βίντεο


 
Σε ετοιμότητα οι ΕΔ


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες του Στρατού Ξηράς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, έλαβαν εντολή να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Στόχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν να σφραγιστεί ο Έβρος. Για το λόγο αυτό ενισχύθηκαν οι περιπολίες με θερμικές κάμερες ενώ από αέρος πετούν μέρα και νύχτα ελικόπτερα ελέγχοντας όλη τη συνοριογραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι θα προβεί σε βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Έβρου ενώ η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, προφυλάσσοντας τα σύνορα της χώρας και διατηρώντας την τάξη παρά τις τουρκικές προβοκάτσιες. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ