Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι στέλνουν ισλαμιστές στα σύνορα: Κάνουν επιθέσεις φωνάζοντας ''Αλλάχ Ακμπάρ'' - Κανονικός πόλεμος

Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο και πλέον στήνουν κρίση. Βάζουν μπροστά ακραίους ισλαμιστές που φωνάζουν ''Αλλάχ Ακμπάρ'', ενώ στο ''παιχνίδι'' έχουν μπει και οι Τουρκικές ΕΔ.

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/sspithess/status/1233759121150742529?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1233759121150742529&ref_url=https%3A%2F%2Fback.pentapostagma.gr%2Fethnika-themata%2Fellinotoyrkika%2F6926856_oi-toyrkoi-stelnoyn-islamistes-sta-synora-kanoyn-epitheseis


 
Ζωηρή ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βοηθά μετανάστες στις μετακινήσεις τους προς τις Καστανιές. Εκτός από αυτό, δακρυγόνα χειρός δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες.

«Προσοχή! Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya  (η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας)», αναγράφεται πάνω στο δακρυγόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μετανάστες, με τη σειρά τους, τα πετούν στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χεροβομβίδα.

Την ίδια στιγμή, σφοδρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.  

 

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ

 

Στον Έβρο αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μια ακόμη νύχτα. Είναι βέβαιο ότι οι χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, υποκινούμενοι από το επίσημο τουρκικό κράτος θα επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Η εντολή είναι σαφέστατη: “Δεν θα περάσει κανείς”.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=lsdraUPM73o&feature=emb_title

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ