Κ. Γρίβας
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κ. Γρίβας: Οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκβιασμοί της Τουρκίας

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρειο Συρία με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της Τουρκίας και τις βαρύτατες απώλειες της φαίνεται να ενεργοποιούν τη «βόμβα» του προσφυγικού.

Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ωμός εκβιασμός του Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το άνοιγμα των συνόρων μεταβάλει τη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής περαιτέρω υποχρεώνοντας την Ελλάδα στην άμεση λήψη δράσεων προστασίας της Εθνικής της κυριαρχίας.

Όπως είπε η Ελληνική πολιτική ελίτ, πρέπει να βγει από τη νιρβάνα της και  να δηλώσει ρητά και με πράξεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ότι είναι πλέον απρόβλεπτος παίκτης που δεν θα θυσιαστεί για τη δική τους ηρεμία ανοίγοντας ακόμα και τα σύνορα στους πρόσφυγες προς τη Δύση, αφού η τελευταία κλείνει τα μάτια στους εκβιασμούς του Ερντογάν.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...