Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έριξε ''ρουκέτα'' τουρκικό ΜΜΕ: ''Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος''

Σήμερα στα τουρκικά ΜΜΕ βγήκε μία είδηση που επιβεβαιώνει όσα γράφαμε στο Πενταπόσταγμα μόλις πριν λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσιεύει δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ.


Ειδικότερα, ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Unal Atabay, υποστηρίζει ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία».

Επίσης, ο Atabay υποστηρίζει ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται δηλώσεις και του Erdogan Toprak, ο οποίος είναι σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση).
 
Ειδικότερα, ο Toprak ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ενδεχομένως να ζητήσει και βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου.

Τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες:
 
Χοντρά" αντίποινα ετοιμάζει η Μόσχα στην Κύπρο, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, για την υπογραφή υλοποίησης τουν αγωγού East Med και της αποδοχή όρων των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων με την αποστολή ρωσικών πολεμικών πλοίων για ελλιμενισμό στα κατεχόμενα στην νέα τουρκική βάση.

“Μετά την υπογραφή της άρσης του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην Κύπρο, ρωσικά πολεμικά πλοία φέρονται να εμποδίζονται πλέον να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια στην Κύπρο”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Τουρκικές κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λιμένες των κατεχομένων στην Κύπρο, θα δεχθούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια, προκαλώντας αναταράξεις στην περιοχή.

Η απόλυτη ''κόλαση'' στην Κυπριακή ΑΟΖ
 
Tην ίδια στιγμή η Τουρκία επέλεξε να στείλει το «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο έχει ήδη αδειοδοτηθεί προς τις εταιρείες Τοτάλ και ΕΝΙ.
 
Με την κίνησή της η Τουρκία στοχεύει πέραν από την κάθετη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας:

    πρώτον, στο να απαντήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο στο ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κάιρο,
    δεύτερον, να τεστάρει τις αντιδράσεις από Γαλλία-Ιταλία των οποίων εταιρείες έλαβαν άδεια για έρευνες στην ίδια περιοχή,
    τρίτον, να καταδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι σε θέση να αντιδράσει στις τουρκικές ενέργειες, στηριζόμενη και στην αναιμική προσέγγιση από πλευράς ΕΕ,
    τέταρτον, να καταδείξει ότι η ίδια με συγκεκριμένες ενέργειες υπερασπίζεται τα δικά της(;) συμφέροντα στην περιοχή, σε σύγκριση με άλλους (βλέπε ΚΔ και Ελλάδα) που δεν μπορούν.  

Τώρα θα δούμε ποιοι είναι οι σύμμαχοι του Ελληνισμού!

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ