Ελληνοτουρκικά

Επιθετικές κινήσεις από την Άγκυρα: Tουρκικά UAV πάνω από το Καστελόριζο - Απογειώνονται από τα Κατεχόμενα!


Αλλάζουν άρδην οι τακτικές πολέμου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να στέλνει συνεχώς μη επανδρωμένα αεροχήματα νέου τύπου στην περιοχή, τα οποία είναι οπλισμένα με πυραύλους, ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Στόχος της Άγκυρας είναι η στρατηγική κυριαρχία στο Αιγαίο με χαμηλό κόστος και μειωμένο ρίσκο απώλειας προσωπικού. Οι Τούρκοι, πιθανώς, στοχοποιούν θέσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά στρατηγικής σημασίας, τα οποία έχουν «γκριζαριστεί» από το τουρκικό καθεστώς.

Μάλιστα είχαμε πτήση UAV στο Καστελόριζο και πριν λίγα 24ωρα όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα. 

Στον χάρτη απεικονίζονται οι πτήσεις των τουρκικών UAV Bayraktar που έχουν μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο Λευκόνοικος στην κατεχόμενη Κύπρο. Όπως φαίνεται τα UAV BAYRAKTAR σαρώνουν την περιοχή μέχρι και πάνω από το σύμπλεγμα Μεγίστης, αναφέρει το militaire.

Οι πτήσεις δεν γίνονται τυχαία σε αυτή τη περιοχή, ειδικά αυτή τη περίοδο. Το Καστελόριζο, έχει αναφερθεί πολλές φορές από τους Τούρκους, το τελευταίο διάστημα, ακόμη και από τον Ερντογάν, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι μετά από τη Πρωτοχρονιά η Τουρκία θ΄ αρχίσει έρευνες κάπου μεταξύ Καστελόριζου και Κρήτης.

https://twitter.com/pentapostagma/status/1207184779877195780?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ