Ελληνοτουρκικά

Η ΠΑ περικύκλωσε τουρκικά μαχητικά στο FIR Αθηνών - Στρατιωτικές πηγές: "Τους γλεντήσαμε"

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθημερινά αποδεικνύει την ισχύ της στους αιθέρες του Αιγαίου, αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά και προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες στους επιθετικούς γείτονες. Σε αυτό το πλαίσιο, μαχητικά της ΠΑ περικύκλωσαν αντίστοιχα τουρκικά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στα τουρκικά επιτελεία.

Η Τουρκία συνέχισε και σήμερα την προκλητικότητά της, με ένα μεγάλο αριθμό αεροσκαφών να παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ωστόσο τα ελληνικά μαχητικά έστειλαν μήνυμα ισχύος.

Όπως αναφέρει το news.gr πέρα από τις δύο υπερπτήσεις που σημειώθηκαν το πρωί στην νήσο Ρω από ισάριθμα τουρκικά μαχητικά, συνολικά η παρουσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν έντονη προσπαθώντας προφανώς να πλαισιώσουν την ανθελληνική ρητορική Ερντογάν.

Στην περιοχή της ακριτικής ελληνικής νήσου σημειώθηκε η πρώτη από τις τρεις αερομαχίες που σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Άλλες δύο σημειώθηκαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου Λέσβου και Χίου. Συνολικά η τουρκική πολεμική αεροπορία προσπάθησε να «αιφνιδιάσει» στέλνοντας 20 μαχητικά, εκ των οποίων τα μισά οπλισμένα, στο FIR Αθηνών, σημειώνοντας 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Αυτός όμως που αιφνιδιάστηκε ήταν η ίδια η τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς η ελληνική την «περίμενε στη γωνία», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Στέλνοντας ένα εντυπωσιακό μήνυμα ισχύος και ετοιμότητας η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογείωσε σήμερα 38 μαχητικά της από διάφορες βάσεις της με αποτέλεσμα οι τούρκοι χειριστές να βρεθούν ακόμα και περικυκλωμένοι.

Όπως ειπώθηκε στο news.gr από στρατιωτική πηγή, υπήρξαν περιπτώσεις που ένα ή δύο τουρκικά μαχητικά βρήκαν απέναντί τους και γύρω τους ακόμα και τέσσερα ελληνικά.

Οι έλληνες χειριστές με απόλυτο επαγγελματισμό κέρδισαν σε όλες τις περιπτώσεις το τακτικό πλεονέκτημα και όλα δείχνουν πως «δεν έδειξαν έλεος» καθώς όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή «τους γλεντήσαμε».

Αυτό το μήνυμα ισχύος έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα δύο απανωτά πλήγματα στο γόητρο της τουρκικής αεροπορίας, όταν στην πρώτη περίπτωση ελληνικά μαχητικά έφτασαν αθέατα στην Κύπρο και στην δεύτερη πέταξαν μεταξύ των κατεχόμενων και της ίδιας της Τουρκίας συνοδεύοντας αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό στερώντας και πάλι από την Άγκυρα την δυνατότητα να αντιδράσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...