Ελληνοτουρκικά

Τουρκική επίθεση σε κάθε "μέτωπο" - Άγκυρα: "Ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα" - Προκαλούν με κάθε μέσο οι Τούρκοι

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πια η Τουρκία, η οποία σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο προσπαθεί να κατηγορήσει και να υποβαθμίσει την Ελλάδα. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκαν οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί το 2017 και για τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει τη χώρα μας "καταφύγιο τρομοκρατών".

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, σχολίασε με δηκτικό τρόπο την αθώωση των εννέα Κούρδων, που είχαν συλληφθεί πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών.

Οι εννέα είχαν συλληφθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, το 2017. Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τους έκριναν αθώους για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η αθώωση αποκαλύπτει γιατί τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που μεταδίδει την είδηση, κάνει λόγο για «εννέα τρομοκράτες της DHKP-C», κάνοντας λόγο για οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και είναι υπεύθυνο για πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, όπως αναφέρει.

Κατά το Anadolu, οι «τρομοκράτες είχαν συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία με την υποψία της απόπειρας δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν».

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου «προφανώς διαταράσσει τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη», τόνισε ο Ακσόι.

Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Ακσόι, ανησυχεί πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ