Ελληνοτουρκικά

Χάρτης-πρόκληση από τους Τούρκους: Θράκη, Κύπρος & νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην... Τουρκία - Θέλουν διαμελισμό της Ελλάδας!

Χάρτη διαμελισμού της Ελλάδας έβγαλαν οι Τούρκοι σε κεντρικό δρόμο μιας πόλης. Ο χάρτης έχει "κοκκινίσει" τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και ολόκληρη την Κύπρο, καθώς και εδάφη της Συρίας και του Βορείου Ιράκ.

Η εν λόγω ενέργεια είναι η απόδειξη ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία δεν άλλαξε τίποτα. Οι προκλήσεις παραμένουν, οι διεκδικήσεις και τα παραληρήματα των Τούρκων αυξάνονται και ο μηχανισμός προπαγάνδας οργιάζει.

Η Άγκυρα σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζει την Ελλάδα διαμελισμένη, με ελληνικά εδάφη προσαρτημένα στην Τουρκία και ψάχνει πυρετωδώς τρόπο να πετύχει ακριβώς αυτό. Η άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" και η σύνδεση των ζητημάτων της Χάλκης με τους μουφτήδες της Θράκης οικοδομούν αυτό ακριβώς το σχέδιο.

Και ποιος είναι ο εύκολος τρόπος να διαμελίσεις μια χώρα; Ένας χάρτης!

Πρόκειται για έναν χάρτη που φιγουράρει έξω από πάρκο σε δήμο της Τουρκίας. Ο χάρτης είναι προκλητικός καθώς περιλαμβάνει στα τουρκικά εδάφη την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Ο δήμος και ο υποψήφιος δήμαρχος εγκαινίασαν ένα πάρκο και τοποθέτησαν όπως φαίνεται απ’ έξω τον χάρτη με τα… σύνορα της καρδιάς τους καθώς φαίνεται ότι θεωρούν τουρκικό έδαφος τα νησιά του Αιγαίου, την Θράκη και την Κύπρο μαζί με εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, πρόκειται για δήμο κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ και πίσω από την ιδέα κρύβεται ο υποψήφιος με το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ