Ελληνοτουρκικά

Θείος Χαράλαμπου Τσαγαλά: Ανιστόρητος ο Βέττας που είπε ότι μας ντροπιάζει η σημαία στη βραχονησίδα (βίντεο)


"Έχουμε οικογενειακά χωράφια στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο, ο μικρός Ανθρωποφάγος είναι ο μισός της γιαγιάς μου. Ζούσαν σε αυτά τα νησιά, είχαμε ζώα" δήλωσε ο Νίκος Μαρούδας, θείος του Χαράλαμπου Τσαγαλά, ενός εκ των τριών παιδιών που ύψωσαν σημαίες στις βραχονησίδες, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Έκαναν αυτή την κίνηση αποδίδοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τον ηρωικό σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο" ανέφερε.

"Ο κ. Καμμένος είναι γνώστης της περιοχής. Γνωρίζει ότι έχουμε υψηλό φρόνημα, πατριωτικό στους Φούρνους. Ο πατριώτης δεν είναι και εθνικιστής. Εμείς στους ακριτικούς Φούρνους, με τα εκατοντάδες προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, είμαστε πατριώτες, φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας. Ο κ. υπουργός έκανε τη δήλωση του, εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία μας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Τα παιδιά έκαναν αυτή την κίνηση, θα μπορούσα να την είχα κάνει και εγώ ή να την κάνω αύριο. Ποιος θα μου αφαιρέσει εμένα το δικαίωμα ή στον καθένα μας να σηκώσω τη σημαία; Σε ιδιοκτησία δικιά μου;" είπε ο κ. Μαρούδας.

"Είναι ανιστόρητος ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ιστορία ο κ. Βέττας. Είπε ότι τα τρία παιδιά έκαναν το ακατόρθωτο να γκριζάρουν τους Φούρνους. Οι Φούρνοι είναι γκριζαρισμένοι μετά τα Ίμία το 1996. Είναι πάνω πάνω στη λίστα των νησιών που ζητάνε οι γείτονες. Δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ο γείτονας; Τα τρία παιδιά ήταν η αιτία; Αν είναι δυνατόν! Ξεφεύγουμε από τα όρια τι λέει ο καθένας" τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ