Ελληνοτουρκικά

Ο ΑΝΥΕΘΑ παραδέχτηκε το αυτονόητο: Το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω

Ο ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζαμε ερχόμενος σε αντίθεση με την εντελώς διαφορετική, διάσταση, από εκείνη που έδωσε το Μαξίμου για το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω, ότι δηλαδή το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω και εκδιώχθηκε από τη φρουρά του νησιού.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” αναφερόμενος στο “επεισόδιο” στους Ανθρωποφάγους είπε πως ίσως υπάρχει σύνδεση με εκείνο που έγινε στη νήσο Ρω. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης εκτιμά, χωρίς να έχει άλλα στοιχεία πως οι Τούρκοι ενδεχομένως να θέλουν με αυτή την “είδηση” με αυτή την “πληροφορία” που δίνουν στα τουρκικά ΜΜΕ να ισορροπήσουν ή να ισοσκελίσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι’ αυτούς, και όπως είπε μιλάει για αυτό που συνέβη στη Ρώ.

Ως προς το τι συνέβη στη Ρω ωστόσο ο κ. Κουβέλης ωστόσο αποκάλυψε ότι το τουρκικό ελικόπτερο όχι μόνο δεν πέταξε σε απόσταση από το νησί και εκτός του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά έκανε υπέπρτηση, πέταξε δηλαδή πάνω από το νησί.

“Είχαμε το περιστατικό της Ρω, όπου, πράγματι, με μια εξαιρετική κίνηση του εκεί φυλακίου μας εξεδιώχθη το συγκεκριμένο ελικόπτερο που έκανε νυχτερινή υπέρπτηση πάνω από το νησί της Ρω”.

Ενώ όμως ο υπουργός μιλάει για εκδίωξη του τουρκικού ελικοπτέρου και για νυχτερινή πτήση πάνω από το νησί, από το Μαξίμου την ημέρα που δημοσιεύτηκε το περιστατικό γινόταν λόγος για πτήση στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου και το περιστατικό δεν κρινόταν μείζον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ