Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Στα χέρια της ΜΙΤ οι Ελληνες Στρατιωτικοί - Το ρωσικό σενάριο προειδοποίησε για επικείμενο χτύπημα στον Εβρο


Περίπου 13 ημέρες πριν το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο Ρωσικό σενάριο προειδοποιεί για αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση κατά της Ελλάδας – Πως θα γίνει, ποιοι είναι οι στόχοι  . Το συγκεκριμένο σενάριο μας κίνησε την περιέργεια γιατί διέθετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τουρκική επιθετική ενέργεια στον Εβρο εδώ και τώρα δείχνοντας πως οι Ρώσοι διέθεταν πολύ καλή πληροφόρηση.

Πλέον εκ των υστέρων βλέπουμε ότι έπεσε μέσα σε 5 βασικά στοιχεία:

Πρώτον, στο μέρος που έλαβε χώρα η επίθεση. Ανέφερε την χρήση τακτικών παραπλάνησης αλλά χτύπημα στην περιοχή Ορμένιο-Καστανιές, στα Μαράσια. Τελικά οι Τούρκοι επέλεξαν υβριδικό χτύπημα εκτός και αν αυτό ήταν μόνο το προοίμιο και ακολουθούν και άλλα...

Δεύτερον, στην ανάμιξη της ΜΙΤ, γινόταν ειδική αναφορά στον Διοικητή της Α’ τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη ο οποίος είναι συμπατριώτης του Ρ.Τ.Ερντογάν, είναι προσωπική του επιλογή και προσωπικός φίλος, βοηθός του Χ.Φιντάν του νυν αρχηγού της ΜΙΤ.

Τρίτον, στην κινητοποιηση του τουρκικού Στρατού 2-3 ημέρες πριν. Οντως είχαμε μεγάλη και ασυνήθιστη κινητοποίηση για την εποχή γεγονός που το χαμε καταγράψει (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ)

Τέταρτον, στην ανάλυση περί πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκφράζονται επιφυλάξεις για το σθένος και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ενώ γινόταν αναφορά σε δύο πολύτιμες για εμάς λέξεις «κανόνες εμπλοκής» και σε μία φράση σχέσεις πολιτικής-στρατιωτικής ηγεσίας.

Πέμπτον, μιλούσε για πλήγμα μέχρι το καλοκαίρι του 2018...

Προσωπική μας αίσθηση πάντως είναι, πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου προς την σύγκρουση. Ο Εβρος πλέον πρέπει να θωρακισθεί και να υπάρξουν άμεσα κινήσεις διότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Οσοι θέλετε να ξαναδιαβάσετε το άρθρο δείτε το πατώντας ΕΔΩ

Πριν λίγο είχαμε παρέμβαση του αρχηγού της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο αρχηγός της ΜΙΤ συσχετίζει ευθέως την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με αυτή των 8 Τούρκων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Με ανάρτηση στο twitter γράφει χαρακτηριστικά τα εξής:

Η Ελλάδα που δεν επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου ξεκίνησε τις διεργασίες για την επιστροφή των 2 στρατιωτών που συνελήφθησαν.

Για όσους γνωρίζαν, η ΜΙΤ είναι αυτή που ανακρίνει τους Ελληνες στρατιωτικούς μας... Κάποιες φράσεις που ειπώθηκαν στην κατάθεση των Ελλήνων έδειχναν δάχτυλο της ΜΙΤ με πιο χαρακτηριστική το "αδειάσαμε τα όπλα και παραδοθήκαμε".

Επαιξαν πολύ καλά το παιχνίδι των ψυχολογικών επιχειρήσεων οι Τούρκοι με στόχο το ηθικό του Στρατεύματος μας.

Αλλαγή του κατηγορητηρίου φοβάται η Αθήνα για τους δύο στρατιωτικούς

Για τυχόν τροποποίηση του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία ανησυχούν οι ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο.

Ωστόσο, οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι εισαγγελείς εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Τα ακραία σενάρια τουρκικών ΜΜΕ

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Ακίτ», υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες.

Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να συναντήσουν σημαίνοντα μέλη του PKK/PYD (Κούρδοι της Συρίας) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ.

Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και μετά, προκειμένου να βοηθάει φετουλαχιστές να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα «Γενί Ακίτ» αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει, γράφοντας «είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία υπό αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τους επιστρέψει, θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ