Βόρεια Ήπειρος

Εθνικιστικό παραλήρημα από τα Τίρανα: «Εχθροί μας οι ιερείς - Να απομακρυνθεί άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος» - Ανέγερση εκκλησίας στη μνήμη του Κατσίφα

«Ξεσάλωσε» ο αλβανικός τύπος από το πρωί σαν να έλαβε «εντολή» από κάπου και δημοσίευσε σειρά εμπρηστικών άρθρων, τονίζοντας με τα μελανότερα χρώματα την χθεσινή παρουσία χιλιάδων Ελλήνων στην κηδεία του Κ.Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Την ίδια στιγμή, έκαναν την εμφάνιση τους και προκλητικά δημοσιεύματα που ζητούν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, εμπλέκοντας τον στο όλο νοσηρό κλίμα των δηλώσεων των Αλβανών εθνικιστών.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων Albeu.com αναφέρει ότι «οι Έλληνες εξτρεμιστές θα ανεγείρουν εκκλησία στο χώρο όπου σκοτώθηκε ο τρομοκράτης Κ.Κατσίφας, ενώ η ελληνική βουλή άλλαξε γνώμη και σήμερα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την μνήμη του", κάτι που ενοχλεί σφόδρα αυτούς του κύκλους στην γειτονική χώρα.

Στην συνέχεια άλλα αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας που κατ΄ευφημισμό ονομάζεται «αλβανική» συμμετείχε κακώς στην κηδεία του «τρομοκράτη Κ.Κατσίφα».

Αν ο Ενβέρ Χότζα, είχε κάνει κάτι καλό στην Αλβανία, αυτό ήταν το κλείσιμο των εκκλησιών και των τζαμιών επειδή όλα αυτά ήταν «Δούρειος ίππος» των εισβολέων και των εχθρών των Αλβανών.

Με τον Αρχιεπίσκοπο (Αναστάσιο Γιανουλάτο), τον Έλληνα ηγέτη στην ηγεσία της Αλβανικής Εκκλησίας να επικροτεί στην ουσία (παρουσία τοπικού Ιερέα στην κηδεία !!) την ενέργεια του Κατσίφα, έχουμε μια σοβαρή πράξη κατά του αλβανικού κράτους, συνεχίζει το άρθρο.

Αντί να καταδικάζονται τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες όπως αυτή του Κατσίφα, διάφοροι κύκλοι παρουσιάζουν ως ήρωα το συγκεκριμένο άτομο.

Ως εκ τούτου οι Έλληνες παπάδες, οι οποίοι μας πουλάνε στην ουσία θρησκεία, δεν είναι απλά υπηρέτες του Σατανά που ιστορικά αγωνίζονται κατά της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού έθνους, αλλά και εχθροί που πρέπει να διωχθούν από την Αλβανία", καταλήγει το αλβανικό εθνικιστικό παραλήρημα.

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο γνωστός ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων Shpëtim Idrizi ο οποίος δήλωσε:

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι το νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών του 1940 στην Αλβανία θα μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος.

Διαπιστώνουμε με ανησυχία και αγανάκτηση την ελληνική πολιτική που κινείται υπόγεια κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία εναντίον των Τσάμηδων Αλβανών και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Χθες αντιμετωπίσαμε μια ενοχλητική επίδειξη ελληνικού εθνικισμού. Ακούσαμε τις εθνικιστικές και ρατσιστικές εκκλήσεις των Ελλήνων στους Βουλιαράτες.

Ντροπή και σε εκείνους τους Αλβανούς μειονοτικούς βουλευτές που τίμησαν την μνήμη ενός τρομοκράτη. Υπάρχει μόνο μια Ήπειρος και είναι αυτή του Πύρρου της Ηπείρου και της Τσαμουριάς".

Τέτοια γεγονότα είδαν οι Αλβανοί το 1914, το 1940 και το 1997, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να ανεχθούμε να επαναληφθούν το 2018.

Το PDIU και ο Σύνδεσμος της Τσαμουριάς ζήτησε την σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με την παρουσία των επικεφαλής της SHISH και MIS (μυστικές υπηρεσίες), του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας, για το θέμα της ελληνικής χρηματοδότησης σε μέρος των αλβανικών μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων.

Καλούμε το αλβανικό κράτος να ασκήσει την εξουσία του που απορρέει από το Σύνταγμα και αναμένουμε να μας πείτε ότι θα υπερασπιστείτε όλους τους Αλβανούς», δήλωσε ο Ιντρίζι.

Όπως μεταδώσαμε και λίγο νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η επιχείρηση προβοκάτσιας από τους Αλβανούς συνεχίζεται, καθώς, όπως λένε, αναζητούνται τα ονόματα των μελών της RENEA που συμμετείχαν στην υπόθεση Κατσίφα από "ελληνικούς κύκλους", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κινδυνεύει η ζωή τους."

Όλα αυτά όμως συνθέτουν ένα παζλ των προκλητικών κινήσεων και κυρίως του κλίματος που επικρατεί στην γειτονική χώρα, προφανώς μετά και από πιθανό «δάκτυλο» και των Τούρκων, που σίγουρα επιζητούν τέτοιες εξελίξεις.

Η όξυνση άλλωστε των ελληνο-αλβανικών σχέσεων αποτελεί σίγουρα στόχο της Άγκυρας λόγω της επέκτασης των χωρικών μας μιλίων σύμφωνα και με την συνέντευξη του Α.Τσιπρα χθες στον ALPHA.

Η στάση της Ελλάδος όμως θα πρέπει να είναι ψύχραιμη, σοβαρή και κυρίως αποτελεσματική σε όλες τις προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων, που επιζητούν και ονειρεύονται ελληνικά εδάφη στην Ήπειρο με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης των Τιράνων.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές